EuroLeague Fantasy – Sigurice i trenerski izbor

Evroliga je došla do 26. kola, odnosno poslednjeg kola pred pauzu i poslednjeg kola pred nove neograničene transfere. Treneri se u ovom kolu nameću sami i širok je izbor shodno svačijem budžetu, dok ćemo sa igračima gađati sigurice kako bi nam budžet dodatno ojačao.

Bekovi

Šejn Larkin – 17.9 kredita. Naš prvi predlog biće i sa prve utakmice u ovom kolu, a to je Efes – Makabi. Smenom trenera se ne može toliko puno toga promeniti za kratak period, a Larkin svakako ostaje lider ekipe i neko ko provodi oko 30 minuta na terenu. Larkin će ovde imati najlakši mečap od svih igrača Efesa.

Kendrin Nan – 10.8 kredita. Nastavljamo sa serijom preporuka bekova koji igraju protiv Fenera. Poslednjih mnogo kola, svaki bek je ispoštovao, a verujemo da će skorer kao Nan imati šta da pruži u ovom duelu.

Krila

Čima Moneke – 15.6 kredita. Fol je out za ovu utakmicu i samim tim protekcija obruča i skoka će biti veoma oslabljena. Moneke je i u prošloj utakmici zabeležio dabl-dabl uz odličnu partiju. Za prvi dan svakako da je i preporuka za kapitena. A ako niste do sada, zapratite kanal našeg fantazi miljenika.

Bonzi Kolson – 13.8 kredita. Bonzi je u prvom okršaju između Efesa i Makabija odigrao brutalnu partiju! Ove sezone je generalno veoma konstantna opcija i veoma je aktivan na skoku. Prošlu utakmicu sa Baskonijom je imao nešto slabiji šut zbog čega je i učinak izostao. Verujemo da će to totalno drugačije izgledati večeras protiv nezainteresovanog Klajburna.

Centri

Serž Ibaka – 15 kredita. Izuzetno skakačka ekipa Bajerna dolazi Partizanu koji je cele sezone muku mučio sa skokovima. Smatram da Partizan i pored priprema i analiza upravo za Ibaku, neće moći da ga zaustavi na večerašnjem duelu.

Rizična opcija na centru koja bi se mogla isplatiti je svakako centar Žalgirisa…

Laurinas Birutis – 9.7 kredita. Birutis je pod italijanskim trenerom procvetao i iz utakmice u utakmicu pruža dobre partije. Bolomboj je dosta niži od Birutisa i smatram da je to i najveća prednost Litvanca u ovom duelu. Osim toga čak i da Zvezda proba sa Tobijem na njemu, Birutis je snažniji i mnogu veću prednost ima protiv Tobija.

Treneri

Za razliku od prošlog kola, trenerskih opcija u ovom kolu i te kako ima. Poređaćemo ih od najjeftinijih do najskupljih.

  • Tomislav Mijatović – 4.9 kredita
  • Željko Obradović – 5.8 kredita
  • Duško Ivanović – 6.3 kredita, najbolji odnos cene i očekivanog broja bodova
  • Rožer Grimau – 7.9 kredita, najsigurnija opcija

Kod za FLOUTER ligu: 79782D20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *