Partizan – Bajern: Analiza i tip za klađenje

Predlog za klađenje

Naš današnji tip iz Evrolige dolazi sa meča između Partizana i Bajerna.

Datum i vreme: 08.02.2024. 20:30

Tip: Alen Smailagić 5.5 +

Kvota: 1.75 – kvota i granica su aktuelne u trenutku objavljivanja

Analiza

Alen prosečno beleži ravno sedam poena po meču za 18 minuta na parketu. Uz visokih 60% iz igre.

Uzveši u obzir formu centara crno-belih, pogotovo Kabokla, Alen se nameće kao racionalno rešenje u napadu iz nekoliko razloga.

Prvi razlog jeste upravo razlika u brzini između Ibake i Alena. Nakon bloka Alen bi mogao iz brzog šort rola da se otvori i da ima lake poene na obruču. Partizan će sigurno gledati da Ibaku izvuče iz reketa, što i te kako ima smisla zbog dominatnih predispozicija i same zaštite obruča u kojoj je Ibaka izvanredan.

Od Obradovića bi se moglo očekivati da proba sa Alenom nešto što je i već radio prošle sezone protiv izuzetno dominatnih centara, kao što je Tavares. Alen je nakon pik end popa ostajao sam na šutu za tri, što bi mogli i očekivati na ovom meču. Treba napomenuti da je Smailagić i ove sezone imao nekoliko takvih zadataka, a to su bile utakmice sa Fenerom gde je ubacio 13 poena uz šut 1/3 za tri, kao i protiv Olimpijakosa gde je ubacio 16 poena i 3/3 za tri.

Ako pogledamo prošlu utakmicu minhenskog tima možemo videti i odličnu partiju Filipa Petruševa, koji je ubacio 14 poena za 19 minuta i koji je dva puta sa poludistance pogodio preko Ibake.

U prethodnom duelu sa Bajernom, Alen je ubacio 5 poena za samo 9 minuta, ali treba uzeti u obzir neverovatan evroligaški debi Bruna Kabokla koji je tada šutirao 3/4 za tri, ubacivši 19 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics