Obradović: Navijači su naš šesti igrač

Ekipa Željka Obradovića, beogradski Partizan, nakon neslavnog izdanja u Kneževini Monako ide na megdan Virtusu u Bolonji. Svoja očekivanja pred meč izneo je trener crno-belih.

Očekivanja su da ćemo probati da igramo na boljem nivou nego što je to bilo protiv Monaka. Što se načina igre tiče moramo bolje na skoku i zagrađivanju. Dozvolili smo rivalu veliki broj ofanzivnih skokova. Odnos osvojenih i izgubljenih lopti je bio katastrofalan. Kad igraš na evroligaškom nivou i protivnik ima 20 poseda više, prevedeno znači laka utakmica. Taj posed je bio presudan i tu leže neke stvari na koje moramo da utičemo. Virtus je odigrao odličnu utakmicu protiv nas u Beogradu i pobedio, tako da nas očekuje težak meč.

Ponovo se očekuje sjajna poseta gostujućih navijača, a Željko nije propustio priliku da još jednom pohvali navijače crno-belih.

Ponosni smo na to. Na reakciju domaćih navijača kada vide Partizan, a i naši navijači koji dolaze širom Evrope i nadam se da će tako nastaviti. Želim da im se zahvalim, njihova pomoć je neverovatna i vera u tim je nešto što nas nosi i nadam se da će nas nositi do kraja sezone – oni su naš šesti igrač.

Takođe je imao priliku da iskaže svoje mišljenje o mlađim kolegama i njihovoj motivaciji da pobede najtrofejnijeg trenera Evrope.

Doživljavam to otkako sam počeo da radim. Razumem da ljudi sebe motivišu na različite načine, stalno govorim da je minimum potrebno da imaš motivaciju kao protivnik. Moji motivi su uvek najviši, pred svaku utakmicu, počev od pripremnih susreta, do finala kojih sam vodio ne znam ni sam koliko. Uvek sam spreman na isti način, do poslednjeg detalja koji može da pomogne igračima da igraju bolje i eventualno pobede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *