Micić: Ovaj tim mnogo brzo raste

Nismo u sinoćnjem okršaju Oklahome i Denvera mogli uživati u duelu dva srpska košarkaša jer je Nikola Jokić propustio meč zbog povrede leđa. Ipak, Vasilije Micić je itekako pomogao svom timu možda i najboljom partijom od dolaska u NBA ligu.

Micić je za nešto više od 16 minuta na parketu postigao 12 poena ( rekord karijere ) kojima je pridodao dva skoka i pet asistencija u pobedi njegovog tima 105:100 nad aktuelnim šampionom.

“To je samo jedan deo igre koji objašnjava naš karakter. Imati takvu energiju je najmanje što možemo da ponudimo kao mlad tim. To utiče i na mene. Kada vidiš da se saigrači bacaju po terenu i daju sve od sebe da pobede, moraš i ti isto da uradiš. Da budeš deo cele slike.”, rekao je Micić.

Navikao je možda u Evropi Micić da je on taj kod koga je lopta najčešće u rukama, ali u Oklahomi ima saigrače koji su slični njemu pa je morao da se navikava na novu situaciju:

“To je priča koja je očigledna u mom slučaju. Zaista sada razumem moje mesto u timu, ko je sa mnom na spoljnim pozicijama… Nije nešto što nisam znao, ali svakog dana kao profesionalci moramo da budemo spremni, da radimo na detaljima da bismo bili mentalno i fizički spremni. Igra sa loptom je za mene uobičajena, sada je bio sjajan osećaj igrati tako. Ali, dovoljno sam iskusan da igram u različitim ulogama. Šta god se traži od mene, sposoban sam za to. Definitivno sam srećan što sam uticao na pobedu, kao i svi drugi.”

Koliko se sve za njega promenilo od dolaska u NBA?

“Naš stil košarke je veoma specifičan, igramo sa četvoricom malih, agresivni smo, sa Četom Holmgrenom koji je sposoban da uradi sve kao i bekovi. Veoma je interesantno biti deo toga. Ali, kada naučiš da igraš sa loptom, lakše je prilagoditi se. Ovaj tim mnogo brzo raste. Bez obzira da li se očekuje od nas ili ne, unutar tima smo svesni da napredujemo. Učim svakog dana od njih. Čudno mi je što moram o tome da pričam sa momcima mlađim od mene, ali su stvarno pametni i obraćaju pažnju na detalje. Sve to mi mnogo pomaže da budem u poziciji da se osećam kao da sam deo tima.”

Dodao je kako u timu ima dosta kvalitetnih igrača među onima koji nisu glavni nosioci:

“Ova godina je interesantna za tim, bez obzira koliko smo mladi, ima pobednički mentalitet. To pomaže da rastemo brže. Znamo koliko je težak raspored i svaki igrač mora da shvati da ako se desi neka povreda, mora da preuzme odgovornost, da bi se održao kvalitet košarke. Izgubili smo dve utakmice tesno, ali to je normalno. Važno je učiti i kako se vratiti iz tih poraza.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *