Grimau: Crvena zvezda je uvek nošena spektakularnom energijom

Velikom pobedom nad ekipom Virtusa, Barselona je odlično započela ovo duplo kolo, a španski stručnjak se nada da će njegovi izabranici uspeti da izbore drugu pobedu u Beogradu.

Trenutno se ekipa Barselone nalazi na drugom mestu na tabeli Evrolige, sa skorom 16-8, a španski trener je istakao da veruje da će svaka naredna utakmica biti teška, a kao jednu od najtežih istakao je utakmicu protiv Crvene zvezde:

“Verujem da će nam svaka utakmica do kraja ligaškog dela biti izuzetno teška, pogotovo ona u Beogradskoj areni gde navijači daju jak vetar u leđa igračima. Crvena zvezda je uvek nošena spektakularnom energijom i tako počinje utakmice“ – poručio je Grimau.

Mada veruje Grimau da ovakva atmosfera može da ima pozitivan efekat i za njegov tim:

“Galama u ovakvim dvoranama uvek generiše pozitivan efekat na igrače i pogotovo na domaći sastav, dok za protivnika može da bude zbunjujuća. Igrači svakako dobiju veću motivaciju i energiju, želju za igrom kada je takva energija na tribinama. Znamo da je kalendar takmičenja takav kakav jeste i svaki detalj može da pravi razliku. Energija o kojoj pričamo ne može toliko da poremeti protivnika, koliko može da pogura domaći tim“

Grimau je izdvojio Miloša Teodosića i Adama Hangu kao igrače za “velike” utakmice, ali je rekao da i pored njih Zvezda ima još pojedinaca koji su sposobni da pogađaju kad treba:

“Crvena zvezda ima neke igrače koji su u izuzetnom momentu. Miloš Teodosić ima tu sposobnost da rešava velike utakmice, energija Adama Hange je uvek prisutna, a Zvezda takođe ima igrače koji su sposobni da pogađaju velike šuteve“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics