Manekeni razbili Monako, Džejms neprepoznatljiv

U okviru 30. kola Evrolige, ekipa Olimpije iz Milana slavila je u gostima protiv Monaka rezultatom 80:98 i tako je pokazala da je i dalje u igri za plej-in. Takođe su prekinuli i Monakovu seriju od osam pobeda.

Odlično je, pre svega, napadački izgledalo za gostujuću ekipu. U prvom poluvremenu postigli su 58 poena, što je novi rekord za Milano. Protok lopte izgledao je maestralno, nismo mogli prepoznati niti jednog igrača u belim dresovima koji je igrao kao individua, već su svi bili deo tima. Uspešno su se upošljavali i visoki igrači ispod koša, ali i spolja, pa su tako Stefano Tonut, Maodo Lo i Nikolo Meli bili dvocifreni nakon 20 minuta igre.

Sjajan šut za tri poena gostiju takođe je obeležio ovaj susret. U prvom poluvremenu pogodili zu osam trojki iz 15 pokušaja, uz to podelili 14 asistencija i imali samo četiri izgubljene lopte. Kao i u ostalim parametrima, tako su i na skoku pobedili bitku protiv centara tima iz Kneževine.

Monako je ovim porazom propustio šansu da se popne na drugu poziciju, sada je na skoru 19-11. Alfa Dialo bio je među najboljim pojedincima u gubitničkoj ekipi, postigao je 17 poena, a pratio ga je Džordan Lojd za 14 poena. Ukoliko niste gledali ovu utakmicu, sigurno se pitate – Gde je Džejms?

Majk Džejms je možda odigrao najgoru svoju utakmicu ove sezone, šutirao je 1/10 iz igre, izgubio četiri lopte, ali svakako došao do brojke od 10 poena, čime je upisao 30. utakmicu zaredom u kojoj daje dvocifren broj poena. Svakako, po ekipu danas nije bio preterano dobar, kao ni sjajni defanzivac Džon Bruan, čiji je +/- iznosio -21.

Sa druge strane, igrač utakmice bio je Nikola Mirotić koji igra sjajno od kada se vratio sa povrede. On je postigao 21 poen i uhvatio pet skokova, a pratili su ga već pomenuti Stefano tonut i Devon Hol. Dvocifreni bili su i Maodo Lo, Šejvon Šilds i Nikolo Meli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *