Andrej Žakelj: Naša sezona bi bila drugačija da su neke utakmice otišle u drugom pravcu

Nakon jako neizvesne utakmice i porazu ekipe Budućnosti od Ulma ( 80:84 ),trener ekipe iz Podgorice Andrej Žakelj govorio je na konferenciji za štampu.

Težak poraz, ali mislim da se danas odigrala drugačija igra. Uradili smo sve što smo mogli ali ako pričam samo o utakmici, nismo bili na nivou na kom smo bili prethodnih nekoliko utakmica, govoreći o energiji I fokusu. Na kraju, izgubili smo zbog naših grešaka, ne protivničkih. Izgubili smo zbog izgubljenih lopti koje su na ovom nivou neprihvatljive, ali smo pokazali dobar trud defanzivno.

Vratili smo se sa -14, pokazali karakter, ali nažalost izgubili energiju u poslednjim napadima. Pokušali smo da izvučemo faul na kraju ali nismo uspeli. Bilo je dobrih I loših delova, ali na kraju krajeva samo je pobeda bitna, a mi je nismo izvukli”.

Na pitanje novinara da li su ovu utakmicu sami izgubili, trener Žakelj rekao je:

Tako je, mislim da ove stvare ne treba da se ponavljaju. Na kraju utakmice nemamo smirene glave, nemamo ideje, nemamo samopouzdanja koje je neophodno da bi priveli utakmicu kako treba. Mislim da sve ove poraze koji su u razlici od po par poena smo izgubili zbog isključivo naših grešaka. Pričamo o tome, radimo na tome, ali kad dođe utakmica uvek je drugačija situacija. Ima tu par utakmica koje su mogle da odu u drugom pravcu, i onda bi verovatno i naša sezona bila drugačija. – zaključio je trener ekipe iz Podgorice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *