Saša Obradović: Biću zahvalan Majku Džejmsu do kraja života

Saša Obradović, trener Monaka i jedan od najboljih trenera Starog kontinenta, nedavno je pričao za RTRS o svojoj saradnji sa Majkom Džejmsom, uskoro najboljim strelcom Evrolige.

Kaže da se promenio način rada sa igračima i da su igrači poput Majka potrebni svakom treneru, bez obzira na to koliko ste dobri u tom poslu.

“Nekada je to bilo drugačije, igrač je bio taj koji je morao da se prilagodi treneru. Sada je to drugačije, trener je taj koji mora da nadje način da radi sa nekim igračima koji su problematičniji, poput Majka Džejmsa.”

“Skoro tri godine radimo zajedno. Nikada nije radio toliko dugo sa nekim trenerom. Imali smo svoje male probleme, ali mislim da imamo fenomenalno partnerstvo.”

“Kao što sam mu rekao u više navrata, biću mu zahvalan do kraja života. Bez obzira koliko si dobar trener ili kakve ideje imaš, bez izvanrednih igrača je teško. Velika je istina da su ovakvi igrači ti koji prave razliku. Kada sastavljate tim sa njima, morate da vidite ko dobro funkcioniše jedan sa drugim. On je prioritet, kao i Lojd i Okobo, jer oni svi prave razliku za naš tim.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *