Partizan traži nemoguće u Blaugrani

U okviru 29. kola Evrolige, crno-beli gostuju Barseloni na, istorijski gledano, preteškom gostovanju. Ovog puta, Partizan se nalazi u veoma nepovoljnoj poziciji pred ovaj meč i pobeda bi im značila mnogo u nastavku takmičenja i ispunjavanju ambicija. Sa druge strane je drugoplasirana ekipa Barselona koja sigurno želi da pobedi i ostane na tom mestu na kraju regularne sezone.

foto: Euroleague Basketball

Crno-beli imaju niz od osam poraza na gostujućim parketima, a može se reći da je poznata Blaugrana jedna od najgorih mesta da bi se taj niz prekinuo. Na nekoliko gostovanja, Partizan je bio jako blizu pobeda, ali činjenično stanje su jako loša izdanja koje tim Željka Obradovića pruža van Štark Arene.

Na sve to možemo dodati da bivši igrač Partizana, Jan Veseli, igra još jednu sjajnu sezonu, a pogotovo u prethodnom periodu. U poslednje četiri utakmice prosečno beleži 17 poena, a u procesu je promašio samo pet šuteva za dva poena (29/34). To je sigurno i posledica sjajne organizacije igre Nikolasa Laprovitole, sa čijom su igrom navijači veoma dobro upoznati, pritom da on uvek odigra sjajnu utakmicu protiv crno-belih.

foto: Euroleague Basketball

Sa druge strane je cele sezone uspavani Partizan kom je svaki meč nekako odlučujući. Aleksa Avramović se, od povratka sa reprezentativne pauze, prebacio u lidersku ulogu crno-bele ekipe, a uz njega su Zek Ledej i Danilo Anđušić. Ukoliko se probude i ostali nosioci, poput kapitena Kevina Pantera i Pi-Džeja Doužera, kao i Džejmsa Nanelija koji se vratio sa povrede, navijači bi mogli da se, makar malo, ponadaju pobedi u Barseloni.

Navijači Partizana su na jedno sigurno navikli – za Partizan ništa nije nemoguće. Crno-beli su doživljavali i “nemoguće” poraze i “nemoguće” pobede, a jedna od njih bila je i pobeda nad Barselonom 2010. godine, kada je nastalo ono čuveno…

Barselona ima jednu manu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *