Partizan nastavlja borbu za plej-in u Milanu

U petak, osmog marta, u Milanu sastaće se ekipe Olimpije Milano i Partizana u okviru 28. kola Evrolige. Što smo bliži kraju regularne sezone, to je svaka sledeća utakmica za crno-bele bitnija od prethodne, a pobeda na ovom gostovanju može da promeni mnogo toga do kraja.

Iako je, po jačini rostera Milana, bilo očekivano da doguraju daleko, i ove sezone desila im se ista sudbina. Smenjivali su se povređeni igrači kao na traci, igra nije izgledala dobro, a kada jeste, nije to bilo dovoljno da ugrozi mnogo ekipa trenutno pozicioniranih ispred tima Etorea Mesine.

Sa druge strane je Partizan koji je pobedom nad Anadolu Efesom prekinuo niz od tri poraza za redom. To je uspeo na krilima dobro raspoloženog Alekse Avramovića koji je postigao rekordnih 30 poena, kao i Zeka Ledeja, koji bi mogao da bude raspoložen za utakmicu protiv svojeg bivšeg tima. To je tako bilo i na utakmici u Beogradu, kada je Zek ubacio 15 poena.

Kao i tokom čitave sezone, očekuje se da Manekeni budu osakaćeni povredama i na ovoj utakmici. Već sada se zna da im fali par igrača, na čelu sa Nikolom Mirotićem, koji nije imao priliku da nastupi protiv Partizana i u prvoj utakmici ove dve ekipe. Samim tim, na Partizanu je da zaustavi najkonstantnijeg igrača Armanija, Šejvona Šildsa.

Očekuje nas zanimljiva utakmica, raduje dobra forma Alekse i Danila, ali pitanje je da li navijači Partizana i Željko Obradović mogu da računaju na to i na duže staze. Ostaje nam da vidimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *