EuroLeague Fantasy – Za svakoga po nešto

U ovom kolu očekuju nas neograničeni transferi po poslednji put u regularnom delu sezone. Opcije koje smo vam predložili kreću se od najskupljih, pa sve do najjeftinijih za svaku poziciju.

Bekovi

Šejn Larkin – 18 kredita. Larkin je možda u blagom padu forme, ali sa obzirom koliko im je važan svaki naredni meč, očekujem odličnog Larkina u naredna tri kola. I Baskoniju i Efes krasi to što igraju na veći broj poena, a nije da su poznati kao ekipe koje igraju odbranu. Česti padovi koncentracije kako jednih, tako i drugih, omogući će ekipama u napadu da pronalaze lake poene.

foto: x.com / @AnadoluEfesSK

Kris Džouns – 13.2 kredita. Pošto nas očekuje samo jedna utakmica u prvom danu ovog kola, Džouns svakako može da i bude kapiten tog dana. Odželej i Džouns moraju da povuku svoj tim koji će i na ovom meču biti bez veterana Dejvisa. Valensija se grčevito bori za mesto u plejinu, a očekuju ih dva gostovanja u Beogradu. Makabi igra brzo i na veći broj poena, dok Valensija gleda da utakmicu svede na manji broj poena. S obzirom na povrede, Makabi je favorit na ovom meču. Ukoliko Makabi nametne svoj ritam, Džouns kao najbolji napadač Valensije će morati da isprati takav ritam.

Eli Okobo – 11.1 kredita. Asvel dopušta veliki broj indeksnih poena kroz celu sezonu. Džejms je svakako opcija koja je jako popularna i skupa za razliku od ovog francuskog beka. Odličan diferencijal koji ume da donese po 20 ili više poena ako je u elementu. Protiv ekipe Asvela i u utakmici u kojoj je Monaku potrebna pobeda, očekujem da Okobo isporuči dvocifren broj bodova.

Krila

Čima Moneke – 16 kredita. Moneke igra sa neverovatnom energijom i već jako dugo nije imao jednocifren broj bodova. Očekuje se utakmica na veliki broj poena, a ukoliko ga Klajburn bude čuvao, svakako da će nam biti dodatni plus. Šalu na stranu, Monekeu leži stil igre gostiju i očekujem ga raspoloženog.

Elajdža Brajant – 9.9 kredita. Igrač koji je najviše poena doneo u prošlom kolu i koji se pre svega zalaganjem u odbrani izborio za veću minutažu kod Tomislava Mijatovića. I ovako loša odbrana Efesa, koliko toliko izgleda bolje sa Elajdžom na parketu. Jedan pravi all around igrač koji ispunjava više statističkih kolona.

Tarik Biberović – 5.6 kredita. Tarik igra brutalno dobro u poslednje vreme, nakon reprezentativnih pauzi subjektivni osećaj je da nije promašio šut van linije 6,75. Očekujem rutinsku pobedu ekipe Fenera, a Tarika na dvocifrenom broju kako poena, tako i indeksnih poena. Trenutno uz Blosomgejma jedna od najisplatljivijih jeftinijih opcija.

Centri

Džoš Nibo – 14.9 kredita. Nibo je u odličnoj formi, nekoliko puta je imao i dabl-dabl učinke sa skokom, a večeras dočekuju Valensiju koja je prvenstveno bez Dejvisa, ali i bez Turea. Akcenat odbrane španskog tima će svakako biti na Boldvinu i Kolsonu, dok će Niba verovatno ostajati sam u takvim situacijama. Ukoliko bude raspoložen, verujem da će i svoj karakterstičan šut ubacivati u visokim procentima.

Mustafa Fal – 13.4 kredita. Fal je uhvatio ritam i u ovom kolu se čini kao jedna od najboljih opcija na centru. Popunjava nekoliko statističkih kolona, odličan je paser, a svojom visinom vrlo lako hvata skok i pronalazi poene na obruču. Partizan je generalno dosta muke mučio sa protivničkim centrima, a čak i da izađu Kaminski i Kaboklo u istoj petorci smatram da će Fal moći da dođe do svojih skokova.

foto: Olympiacos BC

Donta Hol – 9.1 kredita. Hol je u odličnoj formi na poslednjih nekoliko utakmica, a za nijansu bolje partije pruža na domaćem parketu. Po Defense vs Position statistici, Asvel je na samom vrhu po dopuštenim indeksnim poenima protivničkim centrima. Pouzdanih opcija ispod 10 kredita na centarskoj poziciji ima najmanje od svih pozicija, a Hol se čini kao jedna jeftinija i pouzdanija opcija.

Treneri

Šarunas Jasikevičijus – 8.7 kredita. Najsigurnija trenerska opcija za ovo kolo. Iako malo skuplja, očekujem sigurnih 20 poena.

Željko Obradović – 5.2 kredita. Što se jeftinijih opcija tiče i nemam neke prevelike simpatije prema bilo kom treneru, ali izdvojiću trenera crno-belih. Partizanu je ova pobeda neophodna i verujem da će i igrači izaći sa takvim pristupom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *