EuroLeague Fantasy – Bližimo se kraju

Došli smo i do pretposlednjih predloga u regularnom delu sezone. Izdvojili smo po nama tri najbolje opcije na svakoj poziciji.

Bekovi

Šejn Larkin – 18.5 kredita. Jedna od najbitnijih utakmica u ovoj sezoni za ekipu Efesa, koja će im najverovatnije i biti od ključnog značaja za plasman u plejin. Larkin je uz Klajburna zaštitno lice ove ekipe i očekujem od njega da će preuzeti odgovornost. U prvom duelu protiv Fenera, Larkin je doneo 37 bodova. I pored toga što defense vs position statistika ne govori tako, Fener je protivničkim bekovima često dopuštao dosta indeksnih poena, pogotovo onim koji su i među najboljim bekovima u Evropi, a Larkin je svakako među njima.

Majk Džejms – 17.9 kredita. Monako je jako blizu druge pozicije na tabeli, a dolazi im Žalgiris koji se bori za plejin. Džejms je u blagom padu forme, beleži za nijansu više izgubljenih lopti i nešto slabije procente šuta. Međutim i pored toga Džejms je donosio dvocifren broj bodova, a smatram da će na utakmici protiv Žalgirisa biti raspoložen i šuterski. U prvom meču doneo je 28,6 bodova, a nadam se da će slične brojke zabeležiti i u ovom kolu.

Kevin Panter – 13.3 kredita. Panter je uhvatio ritam u završnici sezone i jedan je od najboljih pojedinaca Partizana na terenu. Na parketu provodi dosta minuta i često je fauliran. Poslednjih nekoliko kola, igrao je protiv čvrstih odbrana koje su bile prilagođene njemu, ali je i pored toga donosio veliki broj poena. U ovoj jako bitnoj utakmici koju ćemo zajedno pratiti u Admiral pabu, navijaćemo da Kevin bude što efikasniji protiv ekipe Albe, koja je poznata po tome što prima veliki broj poena.

Krila

Najdžel Hejs Dejvis – 15.7 kredita. Nakon prošlog kola, mislim da je i suvišno ulaziti u detalje zašto je Najdžel must have opcija u ovom kolu. Po defense vs position statistici, Efes je u samom vrhu po dopuštenom indeksu protivničkim krilima. Hejz Dejvis je u prvom meču imao 29,7 bodova, a kad sagledamo njegovu formu nameće se kao must have opcija u ovom kolu i kao kapitenska opcija za drugi dan.

Čima Moneke 15.7 kredita. Po defense vs position statistici, Real u poslednje vreme dopušta veliki broj indeksnih poena protivničkim krilima. U prvom meču Čima je zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova, a i doneo je 22 boda. Ako budete birali između Najdžela i Čime, blagu prednost dajem Fenerovom krilnom igraču zbog samog protivnika, značaja utakmice i trenutnoj formi.

Semi Odželej – 12.7 kredita. Opcija koja je diferencijal i odlično igra kod kuće. Protivnkim i više nego odgovarajuć, a bitnost meča veoma velika. Na poslednje tri utakmica Asvel je krilnim igračima u proseku dopuštao 19,4 fantazi poena. Uz odsustvo Dejvisa, Inglis i Odželej će biti zaduženi za skok svoje ekipe. Uz nekoliko dobrih utrčavanja i po koj faul, smatram da Odželej može doći do većeg broja bodova.

Centri

Džonatan Motli – 13.9 kredita. U istanbulskom derbiju, krila i centar Fenera mi se čine kao mnogo bolje opcije od spoljnih igrača. Motli ima veliko poverenje Šarasa, a i minutaža ne izostaje. Smatram da Efes nema centra koji su dovoljno spretni i kvalitetni da se nose sa Motlijem, koji je imao čak 30 pir za manje od 20 minuta u prošlom kolu.

Mustafa Fal – 13.4 kredita. Milutinov je out i na ovoj utakmici, a Petrušev je takođe upitan. Na poslednjih pet utakmica Crvena zvezda dopušta čak 23,8 fantazi poena u proseku protivničkim centrima. Fal je inteligentan igrač sa izuzetnim osećajem za igru kako u napadu tako i u odbrani, a u bitnoj utakmici za Olimpijakos očekujem ga da ispuni sve statističke kolone.

Dejmijen Inglis – 9.5 kredita. Verovatno i svima nama zvuči čudno da pored visokog Fala protivnički centri uspevaju da prigrabe veći broj fantazi poena protiv Asvela, ali je tako. Inglis je odlična opcija zbog svoje cene i toga što ga nema puno ljudi. U odličnoj je formi, uz Džounsa i Odželej nametnuo se kao jedan od najbitnijih igrača u Valensiji. Odličnu partiju je imao i u prošlom kolu i čine se kao solidna bekap opcija na centru.

Treneri

Željko Obradović – 5 kredita. Albatrosi će biti bez pritiska na ovom meču za razliku od crno-belih kojima je ovo biti ili ne biti utakmica. Partizan jednostavno ne sme da izgubi ovu utakmicu, jer bi se time i oprostio od borbe za plejin. Razliku u kvalitetu, treneru, generalno svim segmentima je na strani beogradskog tima.

Aleks Mumbru – 4.6 kredita. Osim Partizana, još jedna ekipa koja se bori za plejin odmeriće snage sa još jednim fenjarašom, a to je ekipa Asvela. Na domaćem terenu i u ovakoj bitnoj utakmici, Valensija je veliki favorit protiv francuskog tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *