EuroLeague Fantasy – Akcenat na bekovima

U ovom kolu prilikom izmena i dovođenja igrača, bekovi imaju prednost u odnosu na ostale pozicije. Uz one standardne i najbolje, izdvojili smo i jednog koji je diferencijal.

Bekovi

Majk Džejms – 19.1 kredita. Evroliga je dobila Džejmsa na vrhu piramide, a nama je donekle i ostao dužan nakon utakmice sa Crvenom zvezdom. Učinak je bio daleko od lošeg, ali ne i onakav na kakav nas je Džejms navikao. Alba je protivnik koji igra brzo i dopušta veliki broj indeksnih poena bekovima, ali i ostalim pozicijima. Kako se bliži kraj sezone, najskuplji igrači sve više dobijaju na značaju.

Šejn Larkin – 19. kredita. Efes gostuju Asvelu, ekipi koja dopušta ubedljivo najviše indeksnih poena protivničkim bekovima. Larkin je u prvom meču doneo čak 25 bodova, a isto očekujem i u petak. Kada Džejms i Larkin imaju ovakve protivnike jednostavno morate obojicu da ispoštujete.
Vejd Boldvin – 17.4 kredita. Vreme je za jedan šokantan podatak, а to je da Makabi nema pobedu protiv crveno-belih u gostima još od 28.11.2013. Neverovatno! Ako uzmemo u obzir koliko izrealskom timu znači pobeda na današnjoj utakmici, uz ovaj podatak, gotovo sigurno da lider ekipe mora da povuče. Boldvin je u odličnoj formi i očekujemo da će nas ispoštovati i ovaj put.

Nando De Kolo – 12.1 kredita. Po povratku iz povrede De Kolo pruža odlične partije. Paris Li je verovatno out za utakmicu protiv Efesa što daje dodatnu vrednost ovom igraču. Osim toga De Kolo je diferencijal i svojim iskustvom ovu utakmicu može učiniti neizvesnijom. Nekada su baš diferencijali presudni u plasmanima na kraju kola, a ko ima dovoljno hrabrosti može uzeti iskusnog Francuza.

Krila

Vil Klajburn – 13.6 kredita. Klajburn igra brutalno u poslednje vreme, naravno u napadu, pošto za odbranu i nije toliko zainteresovan. Šalu na stranu, Klajburn beleži odlične brojke, a Asvel je svakako ekipa koja ne bi trebalo da prekida taj ritam. Svakako je i jedna od zanimljivijih kapitenskih opcija za drugi dan, ako nemate Larkina. U slučaju da je Klajburn preskupa opcija za Vas, Elajdža Brajant (8.7cr) se nameće kao jeftinije rešenje.

Alfa Dijalo – 10.7 kredita. Jedan od diferencijala sa najviše potencijala. Odličan i jeftin all around igrač protiv ekipe koja je bušna u svakom pogledu. Uz nekoliko pametnih poteza u napadu i koji defanzivni skok očekujem dvocifrenog krilnog igrača Monaka. Minutaža je svakako tu, a to i potvrđuje koliko poverenje ima od Saše Obradovića.

Centri

Matijas Lesor – 18.1 kredita. Lesor obožava derbije, a i nema potrebe trošiti reči o kakvom igraču se radi. Najskuplji među centrima, potpuno opravdano. Fol je dosta sporiji od Lesora i nema sumnje da će Ataman gledati da to iskoristi. A ako uzmemo i potencijalni mečap Petrušev – Lesor, možemo videti sigurno raspoloženog Francuza.
Jan Veseli – 16.1 kredita. Veseli je bio koban po Partizan u prvom meču, a i generalno cele sezone igra na visokom nivou. Poludistanca je izvanredna, a kao i svakom pravom veteranu, šut je taj koji za koju nijansu bolji nego kroz celu karijeru. Veseli je ove sezone samo četiri puta imao jednocifren indeks korisnosti što dosta govori kakvu sezonu ima češki centar.

Treneri

Tomislav Mijatović – 5.6 kredita. Gostovanje jednoj od dve najgore ekipe lige sa kompletnim sastavom čini se kao lak posao za turski tim. I pored defanzivnih limita koji su vidljivi na golo oko, mislim da na veći broj poena ekipa Asvela nema šta da traži.
Pablo Laso – 4.5 kredita. Najjeftinija opcija koja bi mogla da donese bodove u ovom kolu. Ravnomeran protivnik, domaći teren i nada za deseto mesto svakako da su razlozi koji nameću Lasa kao izbor u ovom kolu, pogotovo za one koji imaju manjak kredita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *