Dušan Miletić za Flouter: O Partizanu, karijeri, trenerima…

Današnji sagovornik Floutera bio je Dušan Miletić, srpski internacionalac koji je kroz karijeru nastupao za kraljevačke klubove Polet i Slogu, te Partizan, Borac, Đironu, a sada je član Šljonska iz Vroclava. Dušan ove sezone u poljskom timu prosečno beleži 14 poena i sedam skokova.

foto: KK Partizan

Imao si priliku da obučeš dres Partizana i to baš u sezonama veoma jake konkurencije u crno-belom timu. Kakvi utisci te vežu za taj period?

“Generalno ceo taj period u Partizanu mi je dosta pomogao, pre svega u nekoj afirmaciji kao igraču. Dao mi je motiv da nastavim da radim. A što se konkurencije u tom periodu tiče, mislim da mi je samo pomogla jer sam kroz dobre treninge napredovao kao igrač. Pomoglo mi je da vidim u čemu grešim i u čemu mogu da budem bolji”.

Trenutno beležiš do sada verovatno najbolje partije karijere u poljskom Šljonsku. Koji su ciljevi ekipe u ostatku sezone i da li verujete da možete do plej-ofa Evrokupa?

Od početka sezona sam se ovde dobro snašao i želja mi je da nastavim sa ovakvim partijama kako bih pomogao timu da pobedi što više utakmica. Cilj u Poljskoj je sigurno osvajanje lige iako smo malo loše krenuli, imali smo par kikseva na početku, ali tada nismo bili kompletni – falio nam je plejmejker, a sada već bolje igramo. Evrokup je jedno sjajno takmičenje i cilj tu nam je da napravimo što bolji rezultat i upišemo što više pobeda. Dokle ćemo stići – ne znam, nismo imali baš sjajan početak, ali tek je trećina sezone u Evrokupu, tako da sam siguran da ćemo u preostalom delu sezone beležiti bolje rezultate.

Kako ti se čini život u Vroclavu?

“Pre nego što sam došao u Vroclav raspitao sam se i svi su mi rekli da je sjajan grad za život u šta sam se i uverio. Stvarno je veliki i lep, turistički grad i najlepši je u periodu zime, tako da ima zanimljivih mesta za obilazak i nikad nije dosadno. I hrana je jako dobra, jedini problem bi bilo vreme koje je u ovom periodu kada kreće zima lepo, ali nema toliko sunca pa je to neka jedina mala zamerka. Generalno – jako lepo mesto za život”.

Vroclav, grad iz kog Šljonsk dolazi je četvrti najveći grad Poljske i zbog preko 100 mostova u gradu ima nadimak “poljska Venecija”. Više na linku: www.poland.travel

Koji trenutak dosadašnje karijere ti je ostao kao najdraži u sećanju, a za kojim osećaš najveću žal?

“Mislim da mi je najlepši period početak seniorske košarke, moje prve godine u Kraljevu – u Poletu i Slogi, a onda u Borcu. Borac mi je zaista pomogao da se afirmišem, dao mi je najveću šansu i svaki put kada sam se vratio, odlazio sam kao bolji igrač i na tome sam im zaista zahvalan. Takođe, lep period mi je bio prošle godine u Španiji gde je fenomenalno i za život i za igranje košarke. Tamo ljudi zaista cene sport i sportiste, mnogo im je drugačiji mentalitet i stvarno je privilegija tamo igrati košarku. Što se tiče loših trenutaka – ne žalim ni za čim. Uvek sam se trudio da radim najbolje što mogu i jednostavno na neke stvari čovek ne može da utičem, pa smatram da me sve to oblikovalo kao igrača i ličnost kakva sam danas”.

Možeš da se pohvališ da si kroz karijeru imao vrhunske trenere. Andrea Trinkijeri u prvom mandatu u Partizanu, Marko Marinović u Čačku, kratko čak i Željko Obradović, a prošle godine si bio kod Aita Garsije. Koliko je to značilo za tvoju karijeru? Rad sa kojim trenerom ti je najviše pomogao?

“Da, imao sam sreću da imam dobre trenere i gledao sam da od svakoga naučim nešto i da vidim način na koji oni gledaju košarku, jer svaki trener ima drugačije razmišljanje i svako ima neki svoj pečat. To je dosta pomoglo u mom igračkom razvoju, ali i da način na koji ja razmišljam o košarci bude dosta drugačiji. Trener koji mi je najviše od svih pomogao nije na spisku, to je Jadran Vujačić. To je trener sa kojim ja radim već šestu godinu preko leta, međutim čujemo se i u toku godine, dosta mi pomaže oko nekih stvari koje ja trenutno ne mogu da vidim, on mi ukazuje na korekcije. On je neko ko je u mene verovao od prvog dana i sa kojim dan danas imam sjajan odnos. On mi je najviše pomogao i i dalje mi pomaže u karijeri”.

foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Ovim putem se Dušanu zahvaljujemo na izdvojenom vremenu uz najlepše želje vezane za njegovu karijeru i privatni život!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *