Boriša Simanić prepričava kobni dan iz Manile: Neverovatna bol, kao da su me uboli nožem

Proteklo Svetsko prvenstvo koje je održano na Filipinima pamtićemo najviše po srebrnoj medalji koju su osvojili naši momci, ali nikako nije lako zaboraviti stravičnu povredu koja je zadesila Borišu Simanića u meču grupne faze sa Južnim Sudanom. Nezgodan i naizgled bezazlen udarac je srpski reprezentativac zadobio u duelu pod košem, ali se isti ispostavio kao veoma ozbiljan, te je usledila ekspresna hospitalizacija i operacija.

Na svu sreću, Boriša je sada dobro, uprkos činjenici da mu je odstranjen bubreg. Oporavak teče u pravom smeru i uskoro se sprema veliki povratak na parket. Dvadesetpetogodišnjak je za španski “El Periodico de Aragon” ispričao kako se osećao tog dana, kao i kroz šta je sve prošao tokom oporavka, od stanja šoka do stabilizacije.

Sećam se, neverovatna bol, kao da su me uboli nožem. Od tog momenta sam bio veoma zabrinut, pogotovo nakon što sam otišao do kupatila i video da obilno krvarim. Shvatio sam da je situacija veoma ozbiljna, otišao sam u bolnicu i tamo su mi uradili sve potrebne analize, te utvrdili da mi je potrebna hitna operacija. Kada sam se probudio iz anestezije, nisam znao da sam ostao bez bubrega. Izgubio sam 2.5 litre krvi. Prvenstveno nije trebalo da mi izvade bubreg, već samo da zašiju, ali čak i kada su to uradili, tečnost je nastavila da curi – rekao je Boriša.

Nuni Omot, košarkaš Južnog Sudana koji je povredio Simanića, odmah nakon meča je uputio izvinjenje.

Izvinio se i napisao poruku na društvenim mrežama, to je bio naš jedini kontakt od tog momenta. Mislio sam da je bio običan udarac, ali sam se uplašio nakon što sam video mnogo krvi. Tada je doktor reprezentacije odreagovao i prebacio me hitno u bolnicu – dodao je.

Kao što verovatno svi dobro znate, ključnu ulogu u čitavoj situaciji odigrao je doktor Gaga Radovanović, koji je zajedno sa našim reprezentativcima bio u Manili. Njegova ekspresna reakcija je doslovno spasila Boriši život, na čemu mu je mladi košarkaš neizmerno zahvalan. Uprkos svim predviđanjima, Simanić je verovao da će nakon operacije biti sve u redu, te da će nastaviti da se bavi košarkom.

Nikada nisam ni posumnjao u to da se više neću baviti košarkom, odmah sam pitao doktora koliko će mi biti potrebno da se potpuno oporavim. Rekao je da će mi biti potrebno minimum tri meseca da zalečim ranu, naravno da je to sada sve produženo jer je krvna slika morala da mi se stabilizuje. Ovo iskustvo me je učinilo jačim, pogotovo psihički, verujem da ću se na teren vratiti mnogo bolji. Počeo sam da cenim male, svakodnevne stvari, na koje ranije nisam obraćao pažnju. Sjajno se osećam, zdravlje cenim više od svega, počeću da treniram čim mi doktori daju “zeleno” svetlo, čak i ukoliko to bude značilo da neću igrati utakmice do kraja sezone – završio je Simanić.

Prošlo je pet meseci od povrede, Boriši želimo da se što pre oporavi i vrati na parket, ne sumnjamo da će biti jači i spremniji nego ikad, te da ga očekuju velike stvari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics