Ulm slomio otpor Budućnosti u drugom poluvremnu

Nakon izjednačenog prvog dela igre košarkaši Ulma slomili su otpor plavo-belih u nastavku igre za petu pobedu u okviru Evrokupa.

Do poluvremna vodila se prilično ujednačena borba najveću prednost imao je domaći tim koja je trojkom Trevona Vilijamsa iznosila 31:24. Podgoričani su uspeli da se konsoliduju pre svega dobrom igrom Joana Makundua pa je konačni rezultat na kraju druge četvrtine bio u egalu 37:37.

U nastavku Budućnost je stala, ključni momenat dogodio se krajem treće deonice u kom je Ulm uspeo da napravi plus 11 što će se ispostaviti kao ključna razlika. Poslednji trzaj desio se pri rezultatu 62:57 u kom su plavo-beli propustili par prilika da istope prednost, pa od tog momenta do kraja meča na terenu postoji samo jedan tim.

U redovima domaćina čak šest igrača imalo je dvocifren učinak od kojih su najistaknutiji bili Trevon Vilijams sa 13 poena i 10 skokova, Huan Nunjez 12 poena, 10 aaistencija, 6 skokova. Kod Budućnosti vredni pomena bili su Joan Makundu i Brendon Pol sa 17 i 14 koševa ujedno i jedini dvocifreni igrači.

Ulm nakon pobede ima skor 5-2, dok Budućnost smanjuje svoje šanse za prolaz dalje te se nalazi na skoru 2-5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *