Sinan Erdem Dom ostaje noćna mora za Olimpijakos

Raspucani Anadolu Efes savladao je Olimpijakos u Istanbulu šesti put zaredom i tako je ostao u trci za plasman među deset najboljih ekipa Evrolige, ali i dodatno otežao borbu Olimpijakosa za osiguravanje mesta među top šest ekipa i direktan plasman u plej-of.

Fantastično je Tibor Plajs ušao u ovu utakmicu. Na samom početku je vezao tri trojke, a Efes je preko njega poveo 9-0. Prvi poeni za goste došli su preko Fala, a nakon trojke Klajburna za 12-2 Barcokas je zatražio tajmaut. Uz pomoć dve trojke Larkina Efes je otišao na +12, a prvu trojku za Olimpijakos pogađa Papanikolau. Odlična odbrana Tomasa Vokapa, koji je ukrao tri lopte za tri minuta, omogućila je Olimpijakosu da se približi na -6, što je nateralo klupu Efesa da zatraži tajmaut. Na kraju je Efes otišao na prvu pauzu sa pet poena prednosti.

Moses Rajt je sa svojih šest vezanih poena sjajno ušao u utakmicu, a preko njega Olimpijakos stiže na samo -1. Potom je usledila serija 7-0 Efesa koju je otvorio trojkom Tompson, a okončana je trojkom Larencakisa sa skoro pola terena. Šut je nastavio da služi Efes, koji se nakon dve uzastopne trojke Vilisa (ukupno 9 iz 13 pokušaja za Efes) otišao na +8, a ponovo je dvocifrena prednost došla nakon zakucavanja Tajrika Džounsa. Prvo poluvreme je dobio Efes rezultatom 48:37, a najbolji strelci bili su Vilis, Plajs i Fal, sa po devet poena.

Brza serija 4-0 Olimpijakosa bila je uvod u treći desetominutni period, ali ona je ugašena novom trojkom Efesa koju je pogodio Osmani, koji je brzo nakon te trojke načinio svoj treći faul. Preko Larkina Efes je stigao do najvećih +13, nakon čega je usledila serija 7-0 Olimpijakosa. Na četiri minuta do kraja ove deonice Osmani je napravio i četvrti faul. Krenulo je ubrzo da se igra “koš za koš”. Trojka Kenana dovela je Olimpijakos na -1. Uspeo je Efes do kraja ipak da se malo odvoji, pa je pred poslednji period imao prednost od pet poena.

Efes je nastavio tamo gde je stao u trećoj deonici, sa serijom 6-0 i odličnom odbranom opet su imali dvocifrenu prednost. Olimpijakos skoro četiri minuta nije postigao nijedan poen, što je nateralo Barcokasa da zatraži tajmaut. Trojka Kenena bila je prvi koš iz igre za Olimpijakos na tačno pola četvrtine, a sledeći napad Bubua je uzvratio istom merom. Trojka Klajburna je odvela Efes na najvećih +15. Do kraja Olimpijakos nije mogao da se vrati.

Efes je savladao Olimpijakos 84:72. Domaćini su danas odlično šutirali van linije 6.75, 14 trojki iz 27 pokušaja, a takođe su i odličnom odbranom u poslednjoj deonici “ugušili” napad Olimpijakosa. Najbolji strelac pobedničke ekipe još jednom bio je Šejn Larkin sa 15 poena, dok je kod gostiju Alek Piters ubacio 19 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics