Duel fenjeraša i favorita

Ako neka utakmica nosi epitet da se “pobednik unapred zna”, to bi se onda reklo za ovu utakmicu. Real koliko god da ima malo slabiji učinak prethodnih par kola, to je bio i logičan sled događaja u vidu zamora materjala i ranog opuštanja, dok Alba već par godina u nizu uverljivo nosi taj naziv “fenjeraš”

O Realu nema potrebe trošiti reči ko je i šta je, počeli su vrlo dominantno ovu sezonu, ubedljivo su prvi, ostalo im je i samo matematički da obezbede to mesto, igraju doslovno atomsku košarku, u akcijama im učestvuju svih 5 igrača. Nakon osvajanja Evrolige u klub se vratio Fakundo Kampaco, koji uz sjajan poenterski učinak, ima i veliki broj asistencija, i njegova saradnja sa Tavaresom je neverovatna.

Sa druge strane ekipa Albe nema kontinuitet, nema jasan plan igre, igraju sa dosta trčanja, ali na to sve imaju dosta izbrzanih šuteva bez rezona. Najbolji igrači ekipe su Sterling Braun i Johanes Timan, a odmah iza njih je i Albin spot ap šuter Met Tomas. Košarkaška javnost cela bi volela da vidi iznenađenje u ovom duelu, ali generalno takmičarski gledano, to je jako teško izvodljivo.

Utakmica se igra večeras od 20 časova. Ekipa Real Madrida zauzima prvo mesto sa skorom 23-6, dok Alba zauzima poslednje 18. mesto sa skorom 5-24 i koš razlikom -290.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *