Ivanović: Nismo bili dovoljno agresivni

U neizvesnoj završnici, košarkaši Partizana pobedili su košarkaše Baskonije rezultatom 87:83. Trener gostiju iz Vitorije Duško Ivanović izneo je svoje prve utiske:

“Čestitke Partizanu. Mislim da večeras, kao i uvek ovde, sa ovim navijačima, moj tim je kao i ostali igrao pogubljeno. Na početku su ostvarili prednost, igrali smo bolje u nastavku, ali nam je trebala dobra odbrana i dobra koncentracija u napadu.”

Borba na dva fronta za ulazak u doigravanje je zahtevna i teška:

“Ne znam, u oba takmičenja se borimo, biće jako teško. U Evroligi imamo težak raspored, a ACB liga je izuzetno teška i uvek dolazi nakon evroligaških mečeva. Nema vremena za pripremu, ali borićemo se, ima još dosta da se igra. Što se tiče utakmice, ovo je ambijent u kome želite da igrate, ali morate igrati čvrsto i sa samopouzdanjem. Mi nismo tako počeli dok Partizan uvek tako ovde počinje. Ostvare prednost koju uglavnom održe do kraja ili ako su u zaostatku, agresivnošću preokreću rezultat. Nije problem bio u Partizanu, već u mom timu, nismo igrali kako treba.”

Sjajna partija Kabokla i Kaminskog je uticala na rezultat utakmice. Kako je Baskonija pokušavala da odbrani to:

“Igrali su taj PNR, Pick&Pop, ali sve se to brani agresivnošću. Mi nismo bili agresivni, a onda vam je svaki napad problem. Pravili smo početničke greške, ali kada igraš agresivno nekada greška nije greška jer se ispravlja agresivnošću koju nismo imali večeras.”

O uticaju atmosfere na njegove igrače:

“Svi znamo kakva je atmosfera, bilo da igra Partizan ili Zvezda, nema tu spora. Pravi igrači moraju da znaju da igraju u ovakvim atmosferama.”

Da li je nedostatak agresivnosti uticao da njegov tim ne prelomi meč u svoju korist uprkos nekim prilikama:

“Mislim da smo sa dve odbrane mogli da uradimo nešto, ali ta odbrana kod koša Dožera je bio poslednji napad koji nismo branili dovoljno agresivno, ali dobro.” zaključio je ovim rečima konferenciju trener Baskonije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics