Sferopulos o Tompkinsu: Trenutno je u procesu rehabilitacije

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Žalgiris u okviru 26. kola Evrolige, a trener Janis Sferopulos je pored same utakmice,pričao i o novom pojačanju.

Najpre se trener crveno-belih osvrnuo na utakmicu sa Žalgirisom:

„Igramo protiv Žalgirisa, koji se nalazi u sjajnom momentumu, pošto su  pobedili poslednje tri utakmice. Zato je za nas važno da budemo koncetrisani, da primarno igramo dobru odbranu. U napadu je potrebno da dobro čitamo situacije i igramo pametno. Oni se prilično razlikuju u odnosnu na prvi deo sezone. Moramo da uzmemo ono što nam utakmica da.“ – rekao je grčki stručnjak.

Žalgiris je znatno podigao formu od dolaska Andree Trinkijerija, što je prokomentarisao i Sferopulos:

„Uvek kada se menja trener, igrači pozitivno reaguju, dok energija bude na visokom niovu. Odbrambeno su više nego solidni, dok se u napadu trude da igraju jednostavno“

Pričao je Sferopulos i šta mora da se promeni u igri njegovog tima, da se ne bi ponovila utakmica protiv Budućnosti:

„Prevashodno, odbrana. Ako dozvolimo Žalgirisu da igra u njihovom ritmu, bićemo u problemu. Naša igra mora da polazi iz odbrane, ona je primarna. To je broj jedan što se tiče promena u odnosu na utakmicu protiv Budućnosti“

Novo pojačanje crveno-belih, Trej Tompkins, još uvek nije 100% spreman, ali Sferopulos tvrdi da će biti kroz par dana:

„Gledajte, on se nalazi u procesu rehabilitacije. Potrebno je još nekoliko dana, ne znamo tačno koliko, kako bi bio spreman. Posle toga će biti deo tima“. – rekao je Sferopulos, nakon čega je istakao da će iskusni krilni centar sigurno biti od pomoći Zvezdi u nastavku sezone: – „On ima veliko evroligaško iskustvo, on je taj nivo igrača. Bio je deo Reala i zna kako se osvajaju titule. On je igrač koji se uklapa u naš mentalitet i sigurno će nam dati ono što nam trenutno nedostaje“.

Dotakao se i Kema Birča, o kome se praktično od dolaska Sferopulosa pričalo kao o potencijalnom pojačanju Crvene zvezde:

„Mogu da kažem sledeće. Kada smo hteli da ga angažujemo, on nije bio spreman da dođe kod nas. On nije bio spreman pre dva meseca, kada smo pričali sa njim“.   

Na samom kraju, Sferopulos je pomenuo je i trnutno stanje Nikole Topića:

„On se nalazi u procesu rehabilitaciju, još je mlad i ne žurimo sa njim“– zaključio je Sferopulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics