Parker: Ne želim takve trenere u svom timu!

Nakon mnogobrojnih najava, koje su danas potvrđene, Toni Parker je u opširnom intervjuu osuo “drvlje i kamenje” po svom doskorašnjem treneru, Đanmarku Poceku.

U intervjuu za ugledni L’Ekip, Toni Parker bio je bez dlake na jeziku o tome kakav je odnos imao sa svojim sada već bivšim trenerom, govorio je i o problemima koje je italijanski stručnjak doneo…

“Znali smo već nekoliko sedmica da nećemo moći da nastavimo dalju saradnju. Rizikovali smo kada smo potpisali trenera kog ne znamo i koji nije naša prva opcija. Svi znaju da smo želeli Gordona Erbera. Poceka smo potpisali jer nije bilo puno trenera na tržištu.”, rekao je Parker pa nastavio:

“Kada je pre nekoliko nedelja Đanmarko insistirao na tome da će koristiti samo osam, devet igrača u rotaciji i da će mu Nando de Kolo igrati sve mečeve francuskog šampionata, znao sam da to neće funkcionisati. Nijedan klub u Evroligi ne igra tako. Prosto je nerealno i nemoguće igrati tri utakmice nedeljno sa tako malo igrača.”

Nije se zaustavio Parker na tome, pa je nastavio:

“Pokušali smo da nađemo kompromis otpuštajući Frenka Džeksona koji je prema mom mišljenju talentovan i sigurno bi napredovao, ali ga trener nije želeo. Pokušali smo da mu izađemo malo u susret. Posle toga je hteo da otpusti i Borisa Daloa. Tu sam rekao ne. Da se Nando de Kolo, Šarl Kahudi ili neko drugi povredi dok smo ujedno najstariji tim u Evroligi, to nije bilo moguće.”

Kako je vreme prolazilo, situacija sa italijanskim stručnjakom bivala je sve gora.

“Njegov stav je bio sve negativniji. Imao je problem da motiviše igrače i oni su prestali da mu veruju. Uz to, prestao je da koristi naše talentovane igrače. Ne želim više trenere koji to rade, to nije naša filozofija. Imamo našu akademiju i moramo da promovišemo one u koje verujemo. I pre toga je bilo previše”, rekao je Parker i istakao da su se oko toga prethodno dogovorili:

“Naravno da smo razgovarali o tome. Svaki put treneri kažu da, da, da. Ali u realnosti, oni su sebični i misle samo na pobeđivanje. Tokom intervjua mi nikada nije rekao da planira da radi sa skraćenom rotacijom. Rekao je da će igrati mladi igrači i onda to nije uradio.”

“Izgubili smo nekoliko utakmica tesno. U takvim trenucima se ogleda karakter trenera, da inspiriše tim i uveri igrače da je uspeh moguć. Mesec dana ranije je rekao kako je tim dobar, a onda želi da promeni sve. To je prosto nemoguće. U takvim okolnostima, sramota je čekati da dobijete otkaz umesto da sami ponudite ostavku. On je to uradio namerno”, rekao je predsednik Asvela pa nastavio:

“Razgovarali smo, ali sam video da neće sam otići. Postigli smo dogovor nakon meča sa Žalgirisom i isplatili ga za ovu sezonu. Takav je bio ugovor, imao je klauzulu koja bi mu garantovala i ostale dve godine ugovora ali je nije ispunio. Morali smo da se obezbedimo za svaki slučaj kada smo potpisivali ugovor na tri godine sa njim.”

Za kraj, legendarni francuski plejmejker istakao je kako je razočaran.

“Veoma sam razočaran sa njim. Mislim da je odustao na kraju. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumem. Da odustaneš posle mesec i po dana. Počelo je dobro, sa dve pobede na strani. Ali, pravo lice ljudi vidiš kad je teško.”zaključio je Parker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *