Martić: Presudila je naša energija

Nakon pobede koja ih je učvrstila na drugoj poziciji, u taboru Cedevita Olimpije bilo je razloga za zadovoljstvo. Trener domaćih Zoran Martić izneo je svoje prve utiske o meču:

“Ova je utakmica bila veliki izazov za nas, uprkos činjenici da Crvena zvezda ima vrlo zahtevan raspored u ABA ligi i Evroligi. Cilj nam je bio da to iskoristimo, da igramo sa više energije i tako probamo da pobedimo protivnika. Jasno je bilo da je individualni kvalitet na njihovoj strani, ali smo mi svojom energijom probali da ih savladamo. Uspeli smo da tu energiju održimo tokom svih 40 minuta utakmice i to je na kraju presudilo da meč prevagne u našu korist.”

Na pitanje da li je možda šest minuta bez poena protivnika u drugoj četvrtini presudilo:

“Da, tako je bilo. Danas smo igrali protiv daleko kvalitetnijeg protivnika od nas. Morali smo da se prilagođavamo njima, iluzorno je pričati o kvalitetima Teodosića, Nedovića, Jaga… Pokušali smo da odgovorimo “small ball” petorkom, neke igrače nisam mogao koristiti, ali ponavljam, energija je bila onakva kakvu sam očekivao.”

Govorio je Martić o tome da li je spremao tim posebno za ovaj meč:

“Znate, mi razgovaramo. Svakome sam objasnio šta očekujem i da znam za šta su oni sposobni. Nisam mađioničar, pa da mogu da izmislim novi način igre. Bilo je potrebno da budemo bolji na skoku, u odbrani i da igramo kao tim. Na kraju krajeva, mi još uvek nismo spremni fizički i psihički odigrati celu utakmicu bez oscilacija ali zato to moramo nadoknaditi energijom, što je danas bio slučaj.”

O značaju igrača koji nisu do sada imali neki specifičan učinak, a večeras su možda doneli prevagu.

“Svi su doprineli. Ne mogu nikoga posebno da izdvojim. Igrali smo kao tim i svako je dao svoj doprinos.”, rekao je Zoran Martić za kraj konferencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *