Toni Parker potvrdio novo pojačanje Asvela!

Nedavno je završio svoju saradnju sa španskim Huventudom, ali Dešon Tomas je brzo pronašao angažman. Predsednik Asvela, Toni Parker, u intervjuu koji je dao za L’Ekip, potvrdio dolazak američkog košarkaša.

“Ti Džej ( Parker ) i Mišel ( sportski direktor ) su gradili ovaj klub na određeni način. Dao sam im potpunu slobodu, nisam se mešao. Mislim da se tim ne razvija u skladu sa svojim potencijalom. Nadam se da hoće. Ali to nas neće sprečiti da vršimo promene. Dešon Tomas je stigao u Lion, biće od pomoći. I dalje tragamo za plejmejkerom, moramo da ojačamo kreativnost u timu.”, rekao je Toni Parker i potvrdio dolazak krilnog košarkaša.

Pre dva dana, Dešon Tomas i Huventud su zvanično završili saradnju a u španskim medijima se “šuškalo” kako je američki košarkaš ušao u sukob sa trenerom i da je to bio razlog njegovog odstranjivanja iz tima, a potom i raskida saradnje.

Tomasa, koji je svoju evropksu karijeru započeo u Francuskoj, noseći dres Nantera, karijera je vodila kroz klubove poput Barselone, Efesa, Makabija, PAO-a, Bajern Minhena, Olimpije Milano, Huventuda i sada Asvela. Retko gde se Tomas zadržavao duže od godinu dana, ali je neosporno da je kvalitetan košarkaš i da može pomoći francuskom timu.

Ovih dana je zanimljivo u Asvelu, te je nakon otkaza Poceku, opširnom intervjuu predsednika kluba Parkera, sada na red došlo i novo pojačanje u klubu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *