Poceko bivši, Asvel ima novog trenera!

Ono o čemu se nagađalo prethodnih dana, dobilo je danas zvaničnu potvrdu. Đanmarko Poceko nakon samo dva meseca provedena na klupi francuskog Asvela dobio je otkaz.

Iako je od njegovog dolaska ekipa uspela da zabeleži i tri pobede u Evroligi, uz nepobitnu činjenicu da su neki igrači “proigrali” od njegovog dolaska, upravi Asvela koju predvodi Toni Parker to nije bilo dovoljno.

Selektoru italijanske reprezentacije tako je danas i zvanično uručen otkaz, a na njegovo mesto dolazi Pjerik Pupe, asistent u klubu od 2021. godine. Ovakav rasplet događaja među prvima je naveo francuski BeBasket, koji je upravo Pupea naveo kao glavnog kandidata za klupu.

S obzirom da je Pupe potpisao ugovor do kraja sezone, BeBasket navodi kako postoje dva kandidata koje bi rado videli u Lionu za sledeću sezonu.

Prvi je dugogodišnji selektor nacionalnog tima Francuske i trener Metropolitansa, Vensan Kole. Kole je takođe nekadašnji igrač kluba ali i trener pa je mnogima delovao kao realna opcija za novog trenera.

Ipak, sve više su uvereni u francuskim medijima kako bi ekipu mogao da preuzme trener Burga, Frederik Fatu, koji je bio asistent u Asvelu u periodu od dve godine.

Bilo kako bilo, u Asvelu nije nimalo dosadno ovih dana, mada je i dalje nejasno zašto su raskinuli saradnju sa trenerom koji je ipak doneo napredak u igri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *