Pariz i London za finale Evrokupa

Ne tako davno ovakav naslov bi spadao u domen naučne fantastike danas je realnost, Pariz i London odmeriće snage u duelu timova koji će gotovo sigurno predstavljati okosnicu Evrolige u godinama koje dolaze.

PARIZ:

Uspon kluba iz Francuske usko se može povezati sa ekipom Telekom Bona, svakako se radi o projektu koji bi tim iz grada svetlosti u jednom momentu doveo do Evrolige međutim na ternu dolaskom bivših članova Nemačke ekipe ređaju se i rezultatski uspesi. Kao idejni tvorac i ključni šraf profilisao se mladi Finski stručnjak Tomas Isalo kojem je do sada najveći uspeh u karijeri osvajanje Lige Šampiona sa Bonom. Sa njim su još put Pariza krenuli ispostaviće se i trenutni lideri pre svih omaleni plejmejker Tj Shorts zatim Sebastijan Erera, Mičel Kesens, Leon Kracer, Kolin Malkom i Tajson Vord. Put do polufinala započet je grupnom fazom u kojoj su sa skorom 17-1 zauzeli prvo mesto grupe A, da dobre igre nisu slučajnost pokazala je i nokaut runda, obzirom da je eliminisana iskusna ekipa Huventuda.

LONDON:

Ne tako davno Petar Božić sedeo je na klupi Partizana, tima u kom je kao igrač doživeo nebrojano mnogo uspeha. Nakon neuspešne epizode u okolnostima koje tada mladom stručnjaku na početku trenerske karijere nikako nisu išle na ruku, usledio je odlazak u Ameriku gde je sa ekipom Ostin Sparsa osvojio razvojnu ligu. Više nego dovoljna preporuka za preuzimanje ambicioznog projekta u jednom od najvećih gradova sveta. Sa učinkom 12-6, London je zauzeo trće mesto u grupi A, pa je put do polufinala vodio preko Turk Telekoma i Kluža. Dve ubedljive pobede na krilima sjajnih Davida Nvabe i Sema Dekera, trasirali su lavovima stazu ka jednom od najvećih uspeha košarke na ostrvu.

MEĐUSOBNI DUELI:

Obzirom da se do skoro nije radilo o ekipama koje predstavljaju bitan faktor u Evropskim okvirima tako nije bilo prilike da često odmeravaju snage, u dosadašnja četiri duela statistika je na strani Pariza koji su izvojevali tri pobede. Svakako najuzbudljiva bila je ona koja se dogodila u četvrtoj rundi prve faze ovogodišnjeg izdanja Evrokupa, kada su gosti iz Pariza slavili u sjajnom meču nakon produžetaka 106:102. Glavni akteri bili su sa jedne strane Nadir Hifi, Tj Shorts odnosno Met Morgan i Sem Deker igrači od čijih će učinaka velikim delom biti određen pobednik ove serije.

Polufinale Evrokupa igraće se u dva dobijena meča domaćin prvog biće grad svetlosti, sa početkom od 20:45 minuta. Brza i atraktivna košarka sa puno kvalitetnih pojedinaca za koje se već sada raspitiju Evroligaške ekipe svrstavaju ovu seriju u one koje ne smete propustiti ako ste istinski fan igre pod obručima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics