Burg je napravio prvi korak ka finalu Evrokupa

Ekipa Burga savladala je Bešiktaš u prvoj utakmici polufinala Evrokupa rezultatom 86:74.

Dosta je tvrdo počela utakmica, sa svega sedam poena za tri minuta igre. Prve poene na utakmici postigao je Džona Metjus. Usledila je serija grešaka obe ekipe, nakon koje je Burg napravio seriju 5-0. Na pola prve deonice Džona Metjus je napravio nesportski faul, od kog je Burg dobio samo jedan poen. Na kraju prve deonice Burg je imao prednost 16:13, a četvrtinu je obeležio loš šut sa linije penala Burga (4/8), i loš šut iz igre Bešiktaša (4/15), kao i veliki broj izgubljenih lopti obe ekipe (pet Burg, četiri Bešiktaš).

I u drugoj četvrtini se nastavilo sa velikim brojem izgubljenih lopti, kao i promašajima Bešiktaša. Serija 11-0 odvela je Burg na +14, a Marko Simonović je na šest minuta do poluvremena napravio treću ličnu grešku. Bešiktaš nije postigao koš iz igre više od pet minuta u drugoj deonici, sve do koša Kerema Konana. Krenuo je Bešiktaš malo bolje da igra u drugoj polovini ove četvrtine, ali je Burg imao odgovor na sve i na poluvreme je otišao sa prednošću 44:30. Najbolji pojedinac bio je Brajs Braun sa osam poenai tri asistencije.

Brže je krenulo da se igra u drugom poluvremenu, igralo se u ritmu “koš za koš”. Brzo je Džona Metjus napravio svoj treći faul. Opet je Burg imao odgovor kad je Bešiktaš krenuo napadački dobro, a na prvi tajmaut otišli su sa 15 poena prednosti. Na četiri minuta do kraja ove četvrtine Simonović je napravio četvtu ličnu grešku. Serija 11-4 je dovela Bešiktaš na jednocifren zaostatak posle duže vremena, a trojka Jigita Arslana na samo -6. Na kraju je Burg pred poslednju četvrtinu bio bolji rezultatom 62:56.

Poslednja deonica počela je serijom 7-0 Burga, čime su domaćini opet stekli dvocifrenu prednost. Opet se Bešiktaš mučio u napadu, bez koša iz igre više od tri minuta. Serija 5-0 vratila je Bešiktaš na jednocifren zaostatak, ali brzo je vratio Zakari Risašer serijom 6-0. Na tačno tri minuta do kraja Bešiktaš je ostao bez Marka Simonovića, koji je napravio peti faul. Nije uspeo Bešiktaš do kraja da se vrati u utakmicu, Burg je slavio , a najbolji pojedinac bio je Ajzea Majk, koji je postigao 16 poena uz šest skokova i indeks 24.

Burg je danas bio bolji tim od Bešiktaša, kojeg je koštalo mnogo minuta praznog hoda i serije Burga koje nisu mogli da zaustave. Sledeća utakmica se igra u petak, 29.03 u Istanbulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *