Obradović: Monako je zasluženo pobedio

Ekipa Partizana je večeras doživela svoj 12-ti poraz u okviru Evrolige, i sada su na polovičnom skoru 12-12. Svoj komentar nakon utakmice dao je trener “crno – belih”, Željko Obradović, na konferenciji za štampu.

“Prvenstveno želim da čestitam ekipi Monaka, zasluženo su pobedili. Igrali su veoma dobru, agresivnu košarku, jasno je da su dominirali u skoku, i naravno tu su izgubljene lopte, 16. Imali smo samo jednu ukradenu loptu, i to je to. Ako pogledate statistiku videćete da su imali 20 poseda više, to je za košarku neverovatno. Još jednom, zaslužili su pobedu, jer su igrali bolje”, izjavio je Željko Obradović.

“Monako je igrao izuzetno agresivnu odbranu, a i mi smo bili u nekim situacijama izuzetno konfuzni, plus rekao sam za njihove skokove u napadu, ako je to ispod našeg koša 23-17, onda je to da su svaki put imali priliku da poprave. Dovoljno govori da je odnos napada 70-50, nešto što je ogromno i najbitnije na utakmici. Ne verujem da išta možemo za jedan trening, samo glava… Da shvatimo gde grešimo i to je sve. Pojedini igrači su se istrošili zbog minutaže i igrači sa klupe treba da shvate da treba da pomognu.”

Na pitanje o Panteru i faulovima na njemu odgovorio je:

“Mislim da je bilo mnogo faulova na njemu, koji nisu svirani. Doživljava igru koja već postaje gruba. Potrebni su nam igrači sa klupe, sad analizirati pojedinačni učinak, nema svrhe… Želim da iskažem zahvalnost svim ovim ljudima koji nas prate svuda, a na nama je da nastavimo da se borimo.”, odgovorio je Željko.

Partizan u sledećem meču gostuje u “Segafredo” areni, ekipi Virtusa, taj meč je na programu u petak, a početak meča rezervisan je za 20 časova i 30 minuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics