Smart: Teodosić vidi neke stvari pre nego što se dogode

Novi plejmejker crveno-belih pričao je o svojim utiscima sa prvog derbija, o Teodosiću, o tome kako se snalazi u Evropi…

Džavonte Smart, najnovije pojačanje Crvene zvezde, nije imao mnogo vremena da se navikne na evropsku košarku pre nego što je na red došao večiti derbi. Izneo je Smart svoje prve utiske sa te utakmice:

Luda atmosfera, lete flaše, staklo po parketu… To ne radimo u SAD. Utakmica je dugo trajala, ali bilo je dobro. Izborili smo se za pobedu, to je najvažnije. Moja igra priča za mene, radujem se svakoj prilici da igram i trudim da se da izvučem maksimum iz nje

Praktično po dolasku u Zvezdu Smart je odmah “bačen u vatru”, jer je već nakon četiri dana od potpisa ugovorao debitovao na utakmici sa Baskonijom, a jedna od prvih stvari koju je naučio od trenera Sferopulosa je da je svaka utakmica važna:

Tek sam se preselio u stan, bio sam dugo u hotelu, ali sve ide kako treba. Pričao sam sa trenerom i narednih nekoliko utakmica je veoma važno. Da pokušamo da se izborimo za plej-of, ali i da nastavimo da pobeđujemo u ABA ligi i napravimo seriju dobrih rezultata“.

Pričao je Smart i o tome koliko se odbrana u Evropi razlikuje od one u SAD:

“Drugačije je, ali svaki defanzivni sistem se razlikuje. Još učim, ali vremenom sve više upijam. Trener mi dosta pomaže na treninzima, posle treninga, priča mi šta treba da radim i to je sjajno. Uvek sam otvoren da saslušam i verujem da će mi to pomoći da napredujem i postanem bolji igrač”.

Smart je za sada pružao dobre partije u Zvezdi, pogotovo ofanzivno, na tri od pet utakmica koje je za sada odigrao bio je dvocifren:

To je moj posao, da postižem poene, kreiram i za druge, to je moja igra. Treba samo da nastavim da hvatam ritam, a kada ga uhvatim, šutevi će početi da ulaze. Naporno radim svakog dana, trudim se da napredujem i verujem da je lepa budućnost preda mnom“.

Imao je reči hvale Smart i za Miloša Teodosića, koji pokazuje kakav je mađioničar i u poznim igračkim godinama:

On izgleda vidi neke stvari pre nego što se dogode, neka njegova dodavanja su zaista izuzetna. Sjajan je igrač, stvara za saigrače, tako da – ako mu dam loptu, znam da ću je dobiti nazad. Volim i ja da pokrećem napade, ali to je ono što on radi i znam da uvek od njega mogu da očekujem dobar pas.“ – rekao je Smart, pa je dodao:

Pričao sam sa Teodosićem, davao mi je savete, pokušavao da me uputi u sve, a pričao mi je i o periodu koji je proveo u NBA, koliko dugo je u Evroligi…

Nije lako igračima kad prvi put u životu napuste matičnu zemlju, a Smart je podelio dosadašnje utiske o srpskoj prestonici:

“Navikavam se, pronalazim mesta sa dobrom klopom, sve više stvari mi se dopada. Tu sam sa bratom i kako vreme bude odmicalo trudićemo se da što bolje upoznamo Srbiju” – zaključio je američki plejmejker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics