Laso: Igrači rešavaju utakmice, jako je teško pobediti u ovakvom ambijentu

U rezultatski neizvesnoj utakmici, košarkaši Bajern Minhena pobedili su košarkaše Partizana rezultatom 79:78. Trener gostiju Pablo Laso nakon utakmice izneo je svoje utiske:

“Čestitke igračima, odigrali su dobro od početka do kraja. Znali smo da će biti veoma teško, jer ovo je tim koji igra sa mnogo energije i uz navijače, još je teže igrati ovde. Oni uvek imaju dodatni zamah od strane publike. Kaminski se pojavio u prvom poluvremenu, utakmica je bila izjednačena, ali je Kaminski bio razlog zbog kojeg smo zaostajali. Ostali smo fokusirani na naš plan igre, uspeli smo da ostanemo u meču kada nije tako izgledalo na terenu. Kada smo imali kontrolu, iako je to teško u ovakvoj utakmici, imali smo nekoliko promašaja i ponovo je izgledalo da gubimo utakmicu. Odigrali smo solidnu odbranu. Da, Silven ( Fransisko ) je pogodio težak šut, ali igrači rešavaju utakmice. Da je Panter pogodio poslednji šut… Zato je košarka autentična. Srećan sam zbog pobede, pogotovo zbog toga što je ovde jako teško to uraditi. Nastavljamo da se borimo za što bolju poziciju do kraja sezone.”

Na konstataciju da je teško igrati pred ovakvom publikom, Laso je dobio pitanje kako je održavao motivaciju igrača.

“Jako je bitno tokom utakmice reći igračima da veruju u ono što rade. Verujte u plan, uprkos tome što će na primer Kaminski iskočiti i pogoditi šut, večeras je imao perfektan šut. Nastavite da verujete, rešićemo problem. Imamo rešenja, videćemo da li će nastaviti da pogađa. Sećam se, u Minhenu je Kaboklo pogađao trojke. Ali, držali smo se plana, bili smo fokusirani na to i u odbrani i u napadu. Imali smo dobar protok lopte, nekad smo neke šuteve pogađali, neke ne. Imali smo uvek dobar plan, ostali smo fokusirani na njega. Na kraju, možete pobediti ili izgubiti, ali morate biti ponosni kao trener kada vaš tim igra kako treba većinu vremena. Okej, svakako ćemo pronaći greške, ali smo igrali dobro svih 40 minuta.”, rekao je španski stručnjak.

O atmosferi i ambicijama kluba:

“Zašto je za mene bilo bitno da razumeju u kakvoj atmosferi ćemo igrati. Ne moram da pričam o tome kako je Kaminski dobar igrač, već da uprkos atmosferi ostanu fokusirani na svoje zadatke. Nisam trener koji će reći da treba “preživeti” atmosferu, i to je to. Morate zaustaviti protivnika, bez obzira na ambijent, morate odigrati dobru odbranu, donositi prave odluke. Igrati košarku, ali i uzdići se iznad atmosfere koja može uticati.”, rekao je Laso pa dodao:

“Za nas, imali smo osećaj da smo mnogo utakmica kontrolisali, ali nismo uspeli da ih završimo pobedama. Ako bih razmišljao samo o pobedama, bio bih jako tužan. Mislim da neke utakmice smo zaslužili da pobedimo ali nismo uspeli. Nisam glup, ako nisam pobedio, mora postojati razlog. Moramo napredovati, ali i nastaviti da se borimo za pozicije do kraja.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *