Obradović: Rekao sam igračima da prave faul, imamo sve u svojim rukama i izgubimo utakmicu

Košarkaši Partizana upisali su svoj treći uzastopni poraz u Evroligi, a peti uzastopni u svim takmičenjima. Svoje viđenje ove utakmice, a pogotovo njenog finiša, koji je pravi deža vi za Grobare ove sezone, dao je najtrofejniji Evroligaški stručnjak.

“Kao i u prošloj utakmici u Bolonji, imali smo sve u svojim rukama. Nismo umeli da privedemo utakmicu kraju i zato smo izgubili. Čestitke Bajernu jer su bili pametniji u poslednjem minutu i pobedili su na ovoj utakmici.” – rekao je Obradović kratko.

“Ne znam šta da vam kažem. Imali smo sve u svojim rukama i to je bilo vrlo lako da se dobije. Mislim da smo sličnu situaciju imali na prethodnoj utakmici u Evroligi protiv Bolonje gde smo samo zahvaljujući našim greškama izgubili utakmicu. Tako je bilo i večeras. Da sad ne ulazim u detalje, šta je trebalo da se reaguje, kako je trebalo da se reaguje… Nemoguće je da se ovakva utakmica izgubi. U trenucima kad si u situaciji da samo sa jednom normalnom kontrolom utakmice dobiješ. Da su bili igrači pod stresom verovatno ne bi došli u situaciju da vodimo, a inače smo celu utakmicu vodili.” – odgovorio je na pitanje da li je pritisak imperativa pobede uticao na igru njegovih igrača u ovoj utakmici.

“Kako vi znate da nisam rekao? Imate snimak i pogledajte. U trenutku kada je promašila lopta, ja sam došao do terena i govorio ‘faul, faul, faul’. Šta da radimo, nisu napravili. Isto kao protiv Virtusa. Na dva razlike dali su nam tri poena. Šta se radi na dva razlike? Probije te i napraviš faul. Faul, dva penala i ti odlučuješ o svojoj sudbini.” – odgovorio je na pitanje zašto nije tražio da njegov tim pravi faul pre napada u kojem je Francisko postigao trojku za pobedu, pa dodao – “Sve što treba da bude na mene, nek bude na mene. Ne želim da svaljujem krivicu na igrače. Ja sam to rekao i posle Splita kada smo igrali onu odvratnu utakmicu. Navijači su napravili ovakvu atmosferu, očigledno ni to nije dovoljno za neke, ali šta da radimo. Kada je ekipa u ovakvom momentumu, zna se ko je kriv, to je trener. Ja ću uvek da stanem uz igrače i prihvatim odgovornost.”

Prokomentarisao je i uloge Kaminskog i Kabokla u odbrani – “Nije baš da nisu mogli ništa da odbrane. Ako se vidi broj poena koji smo primili. 18 i 20. Nije to bilo toliko loše. U situaciji kada nije bio nijedan od njih bio je Smailagić pa je napravio faul u bonusu. Imali su dobre momente, imali su neke loše.”

Na konstataciju da Bajern nije ispunio bonus tokom gotovo cele poslednje četvrtine, kao i pitanje šta to može da znači, rekao je – “To može da se tumači na razne načine. Ja mislim da smo bili dovoljno agresivni i da smo pronalazili rešenja za tu njihovu specifičnu odbranu koju igraju na piku. Zadnji napad koji smo imali je bio napad gde smo uključili njihovog najnižeg igrača, Edvardsa. Bilo je preuzimanje i ostao je na Kaminskom. Mi nismo pokušali da spustimo loptu dole. To je razlika 30cm najmanje. Nismo to prepoznali. Kad igrači ne prepoznaju kriv je trener, naravno.”

Na pitanje da li se crno-beli nalaze u krizi, dugo je odgovarao Obradović – “Vezali smo 5 utakmica bez rezultata, nema dileme. Sve utakmice, sem Splita, smo bili, manje-više, tu. Bili smo u utakmici. Dođe nekad trenutak kad se zapitam ‘Šta dalje? Šta bih ja mogao sad da uradim?’. Šta bih ja sad pametno mogao da uradim da bih podigao moral igračima. Ja sad mogu da ulazim u detalje, ali opet se to sve svodi na moj posao. Sam sa sobom razgovaraš – ‘Šta sad? Kako dalje? Dokle?’ i to su pitanja koja ću sebi da postavljam celu noć. Jer očigledno da neke stvari nisu dobre. I ja ću o tome ozbiljno da razmišljam. Da sednem sa ljudima iz stručnog štaba, da analiziramo i da vidimo. U ovom trenutku stvarno ne znam šta da vam kažem.” – rekao je pa nastavio o načinu na koji njegov tim gubi utakmice. – “To je bila situacija jedna lopta odlučuje. Ja sam uvek govorio da lopta u prvom minutu ima istu važnost kao lopta u zadnjem minutu. Mogao je da uđe i ovaj šut Kevinu, koji je bio dobar šut, nije ubacio i to je najmanji problem. Problem je prethodni napad. Mismeč koji nismo iskoristili. Protiv Virtusa, Olimpijakosa, Baskonije. Mi smo šest utakmica izgubili na isti način. Imaš sve u svojim rukama i izgubiš utakmicu. To je to. Jel’ smo analizirali? Jesmo. Jel’ smo pričali? Jesmo Jel’ su igrači prepooznali neke stvari? Jesu. Znači, nije dovoljno. Ajde da vidimo šta je dovoljno”

“Naravno ja moram da moram da se zahvalim navijačima na ovoj atmosferi, na koreografiji. Jedino što mi se nije svidelo je što su ubacivali papire na teren u toku meča. Sve ostalo je bilo fantastično. Pokazali su da su uz tim. Ja samo mogu da im se zahvalim i da ovo što mi živimo je nestvarno. Na žalost da energija koju nam oni daju je, ovog puta se pokazalo, nedovoljna.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *