Braun: Zvezda bi bila bolja da smo Panter i ja igrali na sadašnjem nivou

Svoj prvi evropski angažman imao je u Crvenoj zvezdi, iako možda ta sezona nije bila najbolja kako za njega, tako i za klub, talenat koji poseduje Lorenco Braun nikada nije bio sporan.

U međuvremenu, naturalizovani Španac i aktuelni šampion Evrope sa “Crvenom furijom”, pokazivao je svoje umeće u Fenerbahčeu i Uniksu, a sada već drugu godinu u Makabiju. U razgovoru za Meridian Sport, nakon pobede njegovog tima nad Zvezdom, između ostalog, dotakao se i svog perioda u Srbiji…

“Veoma kompetitivna utakmica, gde su skokovi bili ključni. Koristili smo našu veličinu i pravili blokade za plejmejkere koji su bili u mogućnosti da stvaraju i završavaju napade.”

Dugo se Makabi mučio da pronađe ritam, ali u drugom poluvremenu su “ubacili u brzinu” i preokrenuli rezultat u svoju korist.

“Mislim da su intenzitet i razilika u odbrambenom pritisku promenili stvari na parketu. Naši visoki momci su odlično štitili koš, kao što su i naši bekovi dobro funkcionisali. Odbrana je generalno bila na visokom nivou u drugom poluvremenu.”

A onda je malo detaljnije govorio o svom bivšem klubu i situaciji u kojoj se trenutno nalazi.

“Emocije su uvek posebne kada se vratim na mesto gde sam započeo evropsku karijeru, još kada imam priliku da pobedim. Zauvek ću biti zahvalan za priliku koju sam dobio ovde. Povrede su im napravile mnogo problema. Miloš Teodosić je sjajan plejmejker. Video sam da su doveli Tomkinsa. To je zaista veliki posao za Zvezdu. Kada se svi oporave, biće Zvezda potpuno drugačiji tim nego što je sada.”

Uporedio je i jačine timova sada i u njegovom mandatu.

“Sećam se da je Panter došao kasnije. Bili smo u drugačijoj fazi karijere. Da smo Kevin i ja bili na sadašnjem nivou, sigurno da bi se stvari razvijale u boljem smeru. Što se tiče razlike između našeg i ovog tima, mislim da je ova Zvezda bolja nego što je bila naša.”

Za kraj, prokomentarisao je i sve češće navode medija o njegovoj mogućoj selidbi, pre svega u Real Madrid.

“Trenutno ne razmišljam o budućnosti. U mojoj glavi je trenutno samo fokus na aktuelnu sezonu. O narednim koracima kada za to dođe vreme.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *