Treći poraz u Paladoci, Real ponovo u staroj formi

Još jedna vrlo uzbudljiva utakmica se odigrala u Bolonji ovog petka. Domaća ekipa Virtusa poražena je od strane španskog košarkaškog giganta Reala iz Madrida rezultatom 74-89. Po prikazanoj igri ovaj rezultat izgleda malo prenaglašeno, s obzirom na nalete koje je tim Luke Bankija imao. Bez povređenog Danijela Heketa, sa druge strane u kompletnom sastavu, svega bez Rudija, ostvarena je bitna pobeda za povratak samopouzdanja za Real, dok je Virtus doživeo ko zna koji poraz u poslednje vreme i polako tone ka zasigurnom plej-inu.

Nemoć u napadu, raspucani Jabusele

Ovaj susret otvorili su Ante Žižić i Valter Tavares sa po jednim svojim košem i onda je usledilo zatišje što se italijanske strane tiče. Sve do 5:00 do kraja prvog perioda domaći nisu mogli da postignu koš. Geršon Jabusele je postigao sedam poena od toga jednu trojku i doveo svoj tim na osetniju prednost već na startu. Virtusov napad je bio neprepoznatljiv, slab protok, nemogućnost da se probije rival. Nakon tajmauta Bankija, Belineli je digao šut za tri i pogodio, a veteran je odmenio svog kolegu Heketa sa 3 asistencije u ovom delu igre. Uz zvuk sirene trojku je pogodio Gabi Dek.

Kraj prve četvrtine 15-23.

I dalje problemi, Serhio Ljulj.

Nastavak meča doneo je ponovo lepo otvaranje oba tima. Ljulj je pogodio sa poludistance dok je istom merom uzvratio i Gabrijel Lundberg. Srpski reprezentativac, Ognjen Dobrić, je u svom stilu jednim FLOUTEROM dodao još dva poena. Potom je Serhio Ljulj pogodio svoju prvu trojku i odmah je tajmaut zatražio Luka Banki. Fino je probio odbranu gostiju francuski internacionalac, Isaja Kordinije i položio loptu na tablu. Sasvim tihi Tornike je idealno pronašao svog kolegu Žižiča koji je bio sasvim solidan pored ovakve centarske linije. Usledila je obostrana tehnička Kordinijeu i Kampacu zbog koškanja na terenu, a ni časa nije časio Džanan Musa da postigne svoju prvu trojku. Pred sam kraj opet uz zvuk sirene, ko drugi poštovani čitaoci. Serhio Ljulj. Za tri poena.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 31-44.

foto: @virtussegafredobologna X

Pokušaj povratka, evo Šengelije

Inače vrlo sterilan, kako i ne bi zbog povrede leđa, Tornike Šengelija je došao na ovaj meč tek u drugom poluvremenu. Faku Kampaco je vrlo elegantno pogodio jedan FLOUTER kada je protrčao kroz reket i fino nabacio loptu na koš. Ponovo Geršon Jabusele, ponovo trojka, ponovo preko ruke. Sjajno su sarađivali Kordinije i Beli u dva navrata, konkretno drugi kada je Kampaco promašio sve, Isaja je to uhvatio, ugledao Marka kako trči i uposlio ga za lakih dva poena. Šengelija je u reketu poentirao, a kasnije na ukradenu loptu zakucao autoritativno. Prethodno je Musa pogodio trojku, a nakon Tokove bravure, Lundberg pogađa iz kornera i tresla se napokon Paladoca. Kakav prodor i prvi korak ima Isaja Kordinije pokazao je na sinoćnjem meču.

Pred finalni period bilo je 52-61.

Real ubacuje u viši stepen

Pokušavao je Virtus da uhvati neki rezultatski priključak ali kad god bi prišli Real bi odgovorio. Počelo je sjajnim prodorom Kordinijea na šta je Mario Hezonja odgovorio trojkom. Ponovo na obruču je bio ovaj put Lundberg, ponovo neizbežni Mario pogađa još jednu. Džordan Miki, potom i Ognjen Dobrić su pogodili van linije 6.75, a Miki je i na postu okrenuo defanzivca za -5. Diskutabilan faul, a onda i četiri poena Kampaca i Real je ponovo na sigurnom. Dobrić je sjajno uhvatio ofanzivni skok, prosledio loptu do fizički jačeg Mikija koji je loptu snažno ukucao. Šengelija je davao znake života i obmanuo Poarjea igrom leđima, i onda je Real postigao šest poena bez odgovora i to je bilo to što se ovog meča tiče.

Kraj meča 74-89.

Statistika

Isaja Kordinije – 12 poena, osam skokova

Gabrijel Ife Lundberg – 11 poena, tri asistencije

Džordan Miki – 11 poena

Tornike Šengelija – 10 poena, četiri skoka i dve ukradene lopte

Geršon Jabusele – 15 poena, sedam skokova, dve ukradene lopte

Vensan Poarje – 14 poena, osam skokova

Džanan Musa – 10 poena, dva skoka i tri asistencije

Fakundo Kampaco – 10 poena, četiri asistencije

Real je i dalje na prvom mestu, dok je Virtus sada na sedmom. Predstoje im putevi u Kaunas i u Beograd gde će sa lokalnim klubovim odmeriti veštinu. Real putuje u Nemaču na duel sa Albom, dok u drugom delu duplog kola ide u Beograd na noge Partizanu koji ne blista ove sezone. Šta će biti do kraja sezone i ko će uspeti da se domogne same završnice u Berlinu, to ostaje da saznamo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *