Trinkijeri čeka Mesinine “manekene”

Bližimo se kraju regularnog dela takmičenja, a danas je na programu meč 32. kola između Žalgirisa i Olimpiju iz Milana (19:00).

Ono što je i najbitnije, odmah ćemo krenuti sa učinkom ove dve ekipe. Ekipa Žalgirisa je trenutno na skoru 13-18 i ova utakmica je za njih poslednji voz da se uhvate u “kolo” i krenu ka plej-inu. Sa druge strane Milano je na skoru 14-17 i ova utakmica nije “do or die” za njih, ali je itekako bitna, s obzirom na to kakvu konkurenciju imaju.

Kada pričamo o momentumu, sigurno je da su obe ekipe u “naletu”. “Zeleni” su prethodne nedelje upisali dve pobede u duplom kolu, i to veoma ubedljive, prvo protiv Virtusa (96:81), a zatim i protiv Baskonije (94:76). Ovo će Žalgirisu biti treći vezani meč u svojoj “Žalgirio” areni, i izuzetna prilika da se “iznenada” umešaju u trku. Svakako je glavna uzdanica ekipe Kinan Evans sa svim poenima i asistencijama koje donosi, ali je tu i neverovatni Kevarijus Hejs, koji je postao ofanzivna mašina u poslednjim utakmicama. Pre duplog kola postigao je 10 poena u nacionalnom prvenstvu, da bi u duplom kolu postigao 13 poena Virtusu (4/4 iz igre), i 17 poena Baskoniji (8/10 iz igre). Za vikend je u prvenstvu ponovo ubacio 10 poena (5/7 iz igre) i sigurno će predstavljati opasnost po obruč Milana.

Poput Žalgirisa, Milano je isto u dobrom momentumu sa dve pobede iz duplog kola. Oni su ubedljivo savladali Monako (80:98) na gostujućem parketu, dok su kod kuće, u jednoj neizvesnoj završnici, uz malo sreće savladali Fener (77:76). Nije potrebno puno govoriti o liderima ekipe, to su svakako Šejvon Šilds koji redovno imaju “svoje” minute. Dok povremeno iskaču Nikolo Meli, Devon Hol, Maodo Lo i Šabaz Nejpir. Za Milano ovo nije presudna, ali je izuzetno važna utakmica, jer ispred sebe imaju još dva meča sa ekipama kojima trebaju pobede – Virtus i Makabi.

U prvom duelu ove dve ekipe, Žalgiris je bio bolji u areni “Mediolanum Forum” (70:83), i svoju prednost su tada izgradili na dobrom šutu iz igre, pre svega za tri poena (11/21). Edgaras Ulanovas je tada odigrao verovatno najbolju partiju u sezoni, postigavši 20 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija. Videćemo da li će baš on biti prevaga u ovom duelu, jer je Rolands Šmits idalje van sastava.

Pored Šmitsa i Lukošiunasa, svi ostali su na raspolaganju treneru Trinkijeriju. Sa druge strane Etore Mesina neće moći da računa Berona i Ričija, dok su pod znakom pitanja Maodo Lo i Šabaz Nejpir.

Đorđe Marković

Related Posts

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Turski reprezentativac i dugogodišnji NBA igrač, Čedi Osman novi je košarkaš Panatinaikosa! Iako smo prethodnih dana dobijali različite informacije u vezi Osmanovog statusa, svaku dilemu je razrešio vlasnik Zelenih, Dimitris…

Cifre demantovale Barcokasa, poznate plate igrača Olimpijakosa

Grčki Sport24 danas je objavio plate igrača vicešampiona Grčke. Evan Furnije juče je zvanično postao novi igrač Olimpijakosa, i njegovim dolaskom kompletiran je roster kluba iz Pireja. Furnije će zarađivati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed

Denver produžio saradnju sa Marejom

Denver produžio saradnju sa Marejom

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Daum: Igrati sa Teodosićem je jedinstvena prilika

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Penzioner Printezis ponovo heroj Olimpijakosa

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Hemonds napustio Dubai nakon dve nedelje!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Janakopulos lansirao bombu – stiže Osman!

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?

Bomba na pomolu: Bertans ponovo u ABA ligi?
Verified by ExactMetrics