Barcokas: Mnogo sreće Željku i Partizanu

Košarkaši Partizana su večeras poraženi na svom parketu od ekipe Olimpijakosa, a svoj komentar na utakmicu dao je Jorgos Barcokas na konferenciji za medije.

“Dopustite mi da kažem da je ovo impresivna atmosfera. Prošle godine nisam bio, ali sada sam imao priliku da razumem koji vetar u leđa navijači daju Partizanu. U prve tri četvrtine bili smo nervozni, promašivali smo otvorene šuteve. Često smo gubili lopte u izglednim situacijama. Bili smo dominantni u poslednjem periodu, koji je bio krucijalan. Sve je počelo od sjajne odbrane koju su prikazali Papanikolau, Vokap i Vilijams-Gos. Sve je timska zasluga.”

Moram vam reći da su Vokap i Vilijams-Gos odradili ovu utakmicu ogromnog inteziteta bez pravog treninga. Ciljamo finiš sezone i pokušavamo ostvariti što bolju poziciju pred play-off. Mnogo sreće Željku i Partizanu, takođe”

Stanje Milutinova i Petruševa koji nisu igrali večeras.

“Kao što znate Nikola Milutinov je operisao skočni zglob i trenira bez kontakta. Treba mu sedam do deset dana kako bi bio spreman za Evroligu. Što se tiče Filipa Petruševa nije ozbiljnije povređen, ali protokol kaže da mu je treba 20 dana mirovanja. Deset je već prošlo, tako da je za očekivati da se vrati za desetak dana.”

O broju skokova Partizana i odbrani Olimpijakosa.

“Želeli smo da zaustavimo kreativnost koju Partizan ima u protoku lopte. Zbog toga smo igrali na takav način da zaustavimo Pantera. Mustafa Fal je jako dobar u odbrani na perimetru, zbog čega je defanzivni skok ispaštao. Razgovarali smo o tome tokom poluvremena i šta trebamo uraditi da kontrolišemo skok. Videli ste da smo u drugom poluvremenu izjednačili broj skokova, što je bilo jako važno za nas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *