Željko Rebrača: Smatram da je KLS pravi put, kao takmičenje kvalitetnije i od Druge ABA lige

Željko Rebrača je govorio o razvoju Košarkaške lige Srbije, kao i velikim ulaganjima u pojedine srpske klubove.

Prvi čovek Vojvodine ističe kako je neophodno da Srbija ima jaku domaću ligu u kojoj će učestvovati svi najbolji klubovi.

,,Prirodno je da Srbija imaju svoju ligu u kojoj se takmiče svi njeni najbolji klubovi. U kom okviru će to biti i na koji način će se realizovati, to je sad tehničko pitanje, ali smaram da je to neophodno za nas zato što je Srbija jedna od najprepoznatljivijih zemalja upravo po košarci u celom svetu” – rekao je Željko Rebrača, pa dodao:

,,Klinci po Srbiji zaslužuju da vide naše najpopularnije klubove u malim sredinama. To će im biti motiv da treniraju da možda dosanjaju snove koje su ostvarili Jokić ili Bogdanović. Da se razumemo, neće svi oni postati vrhunski igrači, ali imaće dodatnu želju da rade, neki cilj, a to nam je potrebno.”

,,Mi moramo da se vratimo bazi koja je postajala u staroj Jugoslaviji, kako bismo vratili košarku na vrhunski nivo. Posle Jokića, Teodosića, Bogdanovića i sad mladog Topića koji pokazuje veliki potencijal, mi nemamo igrača vrhunskog kvaliteta. Zato moramo mnogo više da radimo u manjim sredinama. Neophodno je da na razne načine podržimo manje sredine da bi se to kroz naredne godine vratilo kroz reprezentaciju.

U našim velikim klubovima kao što vidimo uglavnom igraju stranci i naši igrači tu nemaju prostora, a svi oni koju su ekstremnog kvaliteta su u NBA ili negde po Evropi. Zato je jako važno da se podrži sve to što radi Subotica, Sombor, Vršac, Novi Sad naravno, ali i klubovi poput Zlatibora, Metalca, Čačka… Zbog toga je između ostalog bitno da imamo našu ligu.”

Željko Rebrača kaže kako se priča o većim finansijama ne odnosi samo na Partizan i Crvenu zvezdu.

,,I budžet Vojvodine je mnogo veći nego ranije. Isti je slučaj sa Spartakom u Subotici, sa Jokerom u Somboru i još nekim sredinama. Zaista, ulaganja nikad nisu bila veća i država nam mnogo pomaže, jer je to nacionalni interes i to moramo da iskoristimo.

Ne smemo da zažmurimo na sve to, jer mnogo je više davanja i to pogotovo u poslednje dve godine. Samim tim je evidentno i da je kvalitet u KLS znatno veći. Možda najbolji primer za to je naše poslednje pojačanje, Zoran Nikolić koga smo doveli iz Igokee. Nije bilo lako realizovati taj transfer, ali je on prepoznao sve ono što radimo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics