Davidovac: Nadam se da ću uspeti da nađem ritam

Dejan Davidovac je za Meridian sport pričao o svom povratku u Crvenu zvezdu, reprezentaciji, novim saigračima, kao i o predstojećem Kupu Radivoja Koraća.

Na samom početku Davidovac je prokomentarisao jučerašnju utakmicu protiv Zadra:

“Dobro smo igrali. Veoma bitna pobeda pred nastavak sezone i uoči Kupa. Mnogo će nam značiti na više nivo. Od samog početka smo kontrolisali dešavanja na parketu i zasluženo slavili” – rekao je reprezentativac Srbije.

Posle toga dotakao se svojih partija od početka sezone, koje nisu onakve kakvim su se navijači nadali:

“Iskreno, ne mogu da uhvatim ritam od početka sezone. Mučim se i samim tim mi znači svaka utakmica koju odigram dobro. Bez obzira na razliku, nismo uopšte gledali prema semaforu. Gledali smo kako da odigramo što bolje možemo i izgledamo kako želimo da izgledamo. Uspeli smo u tome. Ja lično u svoje ime, a isto tako i na timskom planu”.

Pričao je Davidovac i o Svetskom prvenstvu, kao i o njegovom mišljenju zašto ne pruža baš najbolje partije posle istog:

“Bio sam baš dobro raspoložen posle Svetskog prvenstva. Ušao sam odmah u ritam i bilo mi je teško da posle takvog uspeha krenem ispočetka. Ja sam posle Svetskog prvenstva, gde smo osvojili srebro, otišao na Kipar, gde smo igrali prijateljske utakmice. Onako, bilo je zbrda-zdola, ali trudim se celu godinu, a evo nisam još uspeo da nađem ritam. Nadam se da ću sada uspeti”.

Ni sama Crvene zvezda ne igra onako kako su se pristalice crveno-belih nadale da će igrati. Ipak, kako kaže Davidovac, atmosfera u svlačionici je kroz celu sezonu odlična:

“Generalno je dobra atmosfera od početka sezone. Nije lako gubiti utakmice, što može da poljulja atmosferu, ali mi se zaista tržimo zajedno. Psihički utiče kada se utakmice gube u poslednjim sekundama ili posle teških završnica. Sa te strane je teško, a sa druge strane se ipak držimo zajedno”.

O novim saigračima je takođe imao samo reči hvale, i smatra da su se svi odlično uklopili kao deo grupe:

“Pre svega su dobri momci, što je meni najvažnije. Cela ekipa je dobra grupa. Ne gledam ekipu na strance i domaće igrače. Držimo se zajedno, svlačionica je jedinstvena uprkos ne tako dobrim rezultatima u Evroligi, koje ni mi sami nismo očekivali. Pored svega toga, ostali smo tim”.

Uskoro nas očekuje i Kup Radivoja Koraća, gde je Crvena zvezda branilac trofeja, te se naravno Davidovac dotakao i tog takičenja:

“Specifično takmičenje. U tri utakmice se osvaja titula, što se tiče momenata – bilo ih je mnogo. Znamo kako se igra i bitno je da u ovakvom raspoloženju idemo na Kup. Svi već vide Partizan i nas u finalu, ali daleko je to. Treba igrati utakmicu po utakmicu. Mi smo u prošlosti imali problema u četvrtfinalu, kao i u polufinalu. Treba se koncentrisati na prvu utakmicu i ići korak po korak. Kratak je period u tri utakmice i treba biti spreman, a mislim da mi jesmo spremni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics