Željko Obradović: Problemi i greške se ponavljaju, sve ovo jedino ima smisla sa ovakvim navijačima

Košarkaši Partizana ostvarili su polovičan učinak u ovom duplom kolu Evrolike zahvaljujući pobedi protiv berlinske Albe u Beogradu sa 89:74.

Trener crno – belih Željko Obradović izneo je svoje utiske nakon utakmice i govorio o problemima sa kojima se ekipa suočava iz utakmice u utakmicu i o amplitudama u igri do kojih dolazi usled ovakvog rasporeda takmičenja:

“Nije normalno da moji igrači budu stalno na visini zadatka, ali ne nije noramalno da budu ni na NIZINI, zato što je to igra koncentracije. Na neke stvari pokusavaš da skreneš pažnju, da pomogneš, ponavljaš… Moguće da moje reakcije prema igračima nekada izgledaju kao ljutnja, ali problem su stvari koje se ponavljaju. Problem su dve trojke iz tranzicije, gde imaš samo jedan napravljen faul…

Alba je među najboljim timovima u Evroligi u kontranapadima i uvek su opasni u tranziciji bez obzira na jednu pobedu koju su ostvarili i ovo će vam reći svaki trener koji priprema utakmicu protiv njih. Slažem se da je naporno, ali to je naš život.”

Osvrnuo se trener Obradović i na izostanak Balše Koprivice i Alena Smailagića koji nisu bili u konkurenciji za tim zbog bolesti: “Smailagić se jutros probudio sa povraćanjem, nije bio u stanju da trenira, a Balša je od ranije bolestan.”

Na pitanje novinara o organizaciji igre plejmejkera trener Partizana je rekao da je protok lopte i sama organizacija bila mnogo bolja u drugom poluvremenu, iako je u prvom bilo par dobrih napada, te da mu nije bitno ako se promaši šut nakon dobro izgrađene akcije, na šta uvek skreće pažnju svojim igračima.

Najnovije pojačanje na centarskoj poziciji, Bruno Kaboklo je i večeras opravdao značenje reči “pojačanje”, pruživši sasvim solidnu partiju u kojoj je uz sedam datih poena uhvatio pet skokova i ukrao dve lopte, bez promašaja iz igre. Željko Obradović je istakao koliko se on dobro prilagodio za kratak period u Beogradu:

“Bruno se veoma korektno prilagodio kod nas za kratak period, prilično dobro. Ima tu još stvari koje pokušavamo da mu objasnimo, da uporstimo da on lakse “ukači”. Svi su ga u timu prihvatili, već nam je pomogao i pomagaće”

Na kraju svog obraćanja, trener Parnog valjka je pohvalio navijače:

“Pohvala navijačima koji su nosili ekipu, sve ovo ima smisla sa njima takvima, nadam se da ćemo nastaviti da se borimo za njih.”, zaključio je on.

Partizan je sada na skoru 4/5 u Evroligi, a u ponedeljak ga očekuje meč u okviru ABA lige protiv uvek neugodne Cedevita Olimpije u Ljubljani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *