Partizan promenljivom igrom ipak našao put do pobede nad Albom

U okviru 9. kola Evrolige Partizan je došao do četvrte pobede u takmičenju pobedivši ekipu berlinske Albe rezultatom 89:74.

U suštini, pobeda Partizana protiv Albe je jedino što će biti upamćeno, jer nije bilo previše razloga za uživanje na ovoj utakmici, niti je pobeda ostvarena sa lakoćom, kako rezultat govori. Ni atmosfera ni individualna igra većine igrača nisu se izdvojili, ali sve će to pasti u zaborav obzirom da je Partizan prekinuo seriju neuspeha i trijumfalno okončao duplo kolo Evrolige. Ključnu ulogu su odigrali Danilo Anđušić i Aleksa Avramović, čiji su koševi stvorili dvocifrenu prednost tokom treće deonice koju Partizan nije ispustio do kraja utakmice.

FOTO: Euroleague

Alba je pritiskala Partizan više od 20 minuta, ali jača odbrana ekipe Željka Obradovića zaustavila je ofanzivni skok Nemaca, kojim su stvarali probleme Partizanu tokom prvog poluvremenu. Uz pomenute Anđušića i Avramovića, treba istaći doprinos Ledeja, Nanelija, i Kabloka. Ovom pobedom crno-beli su ostvarili cilj s učinkom 4-5 u Evroligi, dok je predstavnik Nemačke pao na 1-8. Najefikasniji je bio Avramović sa 20 poena, prate ga Anđušić sa 16, Ledej sa 14, i Naneli takođe sa 14 poena. Kod gostiju, najbolji je bio Timan sa 21 poenom.

Plan da se preko Kaminskog napadne zona Albe na početku utakmice bio je uspešan u početnim minutima utakmice. Kaminski je postigao 7 poena zaredom i solidno uspevao da raširi zgusnutu zonsku odbranu protivnika. Ipak, nakon toga, stare boljke Partizana poput ofanzivnog skoka i slabe odbrane šuta za tri poena došle su do izražaja, pa je do ulaska Alekse Avramovića prvo poluvreme prolazilo u znaku protivnika. Avramović je uneo energiju, ali crno-beli nisu uspeli da održe konstantan niz dobrih momenata pa se na poluvreme otišlo sa minimalnom prednošću crno-belih.

Drugo poluvreme nije počelo bolje, sa izgubljenim loptama i promašajima otvorenih šuteva koji su nervirali publiku. Partizan je zaključao prilaze košu, kontrolisao skok, i tri trojke (Anđušića, Ledeja, i Doužera) donose dvocifrenu prednost po prvi put na susretu. Održali su koncentraciju do kraja, bez drame, ali predstoji im izazovna gostovanja protiv Cedevita Olimpije i Efesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *