Vukovi spremaju osvetu za Jokića i družinu

Aktuelni šampioni nastavljaju odbranu naslova protiv još jedne ekipe koju su izbacili na prošlogodišnjem putu do prstena.

Denver je uručio “džentlmensku metlu” Lejkersima i tako ih i drugu godinu zaredom izbacio iz doigravanja. U seriji u kojoj su Lejkersi imali prednost tokom većeg dela svake od utakmica imali smo priliku da vidimo četiri pobede Nagetsa po istom scenariju uz dva šuta za pobedu Džamala Mareja.

Minesota nije imala većih problema sa Finiksom u prvoj rundi. Oni su u četiri utakmice savladali super-tim u pokušaju i tako čekirali karte za grad na nadmorskoj visini od jedne milje.

Ova dva tima srela su se u prvoj rundi prošlogodišnjeg plej-ofa. Iako je Denver tu seriju okončao u pet utakmica, ne može se reći da su lako izašli na kraj sa Vulvsima

Nagetsi sasvim sigurno neće imati ništa lakši zadatak ove sezone. Entoni Edvards, koji nemilosrdno napada obruč, bio je udarna igla napada Minesote u prvoj rundi. Majk Konli je pokazao da je još uvek sposoban da strpljivo pronalazi pukotine u odbrani protivnika, a sa pozicije četiri Karl Entoni-Tauns preti trojkom, poludistancom i prodorom. Iako se u prethodnoj post-sezoni odbrana Denvera pokazala kao odlična, ona neće imati lak zadatak protiv Timbervulvsa.

Što se odbrane tiče, verovatno ne postoji ekipa koja je bolje pripremljena za pokušaj čuvanja najboljeg centra na svetu. Gotovo uvek igraju sa dva visoka na terenu Vulvsi, Tauns na četiri, ima gabarit za centra, u reketu dugim rukama Rudi Gober čuva obruč, dok sa klupe ulazi pokretni ali snažni Naz Rid.

Obe ekipe imaju svoje šanse u ovoj seriji. Za pobedu Denvera biće potrebno da Jokićevi saigrači budu na visini zadatka, kao što su prošle godine gotovo uvek bili. 

Minesota mora da ima maksimalnu koncentraciju u odbrani da bi imali šansu, a ostaje da vidimo hoće li probati strpljivim napadima da pronađu pukotine u odbrani Denvera ili će probati da trče i igraju u tranziciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *