Mitrović: Drago mi je što smo igrali u punom Pioniru, mnogo znači povratak Topića

Centar Crvene zvezde, Luka Mitrović, u intervjuu za Meridian sport pričao je o susretu sa Megom, povratku u Pionir, Nikoli Topiću,…

Osvrnuo se Mitrović najpre na samu utakmicu, koju su crveno-beli ubedljivo dobili:

“Od prvog do poslednjeg minuta smo imali dobar pristup. Mislim da razlika na kraju nije bila realna, s obzirom da je Mega bila oslabljena, kao i ta ružna povreda koja se desila jednom od njihovih najboljih igrača. Nadam se da nije onoliko loše koliko je izgledalo. Želim mu brz oporavak. Što se naše igre tiče, nametnuli smo agresivnost u odbrani od prvog momenta, tako da je bilo lakše igrati. Kada usporimo Megu, uvedemo je u naš, onda dolazi do izražaja naš kvalitet i iskustvo”.

Zvezda se vratila u Pionir, a hala je bila ispunjena, što je svakako prijalo igračima:

“Iskreno nisam očekivao, s obzirom na sve okolnosti i pogotovo što je Veliki petak. Baš je bio lep ambijent za igranje – posle dugo vremena u punom Pioniru, to mi je posebno drago”.

Pauza između utakmice protvi SC Derbija i Mege je bila 11 dana, pa je pričao Mitrović i kako je to uticalo na igrače:

“Nije da smo priželjkivali toliku pauzu… Kada cele sezone igrate u ritmu na tri, četiri dana, bez treninga, gde su vam i glava i telo naštimovani na takav tempo i onda odjednom pauza skoro dve nedelje… Ne znaš kako ni da organizuješ treninge, mislim da je za stručni štab bio izazov kako da organizuje tih deset dana. Ali očigledno da smo ih dobro iskoristili”.

Ovo je bila druga utakmica Nikole Topića nakon povrede, a prva pred navijačima Zvezde, što svakako predstavlja jako dobru stvar za crveno-bele:

“Dugo smo ga čekali… Nažalost ga je zadesio taj peh već nakon nekoliko utakmica. Mnogo nam znači i mnogo mi je drago što je sa nama. Iako je mlad momak, koji je praktično tek počeo da igra seniorsku košarku, njegovo prisustvo će nam definitivno mnogo pomoći do kraja godine, jer mučimo muku od početka sezone sa pozicijom plejmejkera”.

Za kraj, pričao je Mitrović i o najnovijoj akviziciji tima sa Malog Kalemegdana, Treju Tompkinsu, koji se takođe vratio posle povrede:

“I Treja smo čekali dugo da reši probleme koje je imao. Tražio je malo formu na početku, igrao sa smanjenom minutažom i evo ga konačno je onakav kakvog smo ga priželjkivali. Da ne govorim o njegovom iskustvu i mentalitetu koje ima i koje je izgradio igrajući za Real. Osećalo se njegovo prisustvo i dok nije igrao, a pogotovo će sada kada je na parketu” – zaključio je Mitrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *