NBA Plej-of polufinala: Flouter predikcije

Prva runda plej-ofa je skoro pa završena. I dalje ne znamo pobednika duela Klivlend Kavalirsa i Orlando Medžika. Tri para su poznata a prvi svoje polufinalne serije započinju ekipe koje su “Number 2” svojih konferencija.

Denver večeras, 1 čas iza ponoći dočekuje ekipu Minesote, dok dva dana kasnije, s 30 minuta kasnijim početkom utakmice, Njujork dočekuje Indijanu. U nastavku pročitajte kako Flouter redakcija vidi ove dve serije i kome daje prednost.

#2 Denver Nagetsi vs #3 Minesota Timbervulvsi

Đera: “Denver u sedam. Vrlo teška predikcija, s obzirom na to da je Denver pokazao znake slabosti i pored suverenog prolaska redovne mušterije, Los Anđeles Lejkersa. Denver je prošle sezone počistio Minesotu u prvoj rundi šampionske sezone, međutim, tada je ekipa bila oslabljena usled izostanaka važnih šrafova, poput Džejdena Mekdenijelsa i Karl-Entoni Taunsa. Sada, nakon fantastične igre u prvoj rundi i prolaska razočaravajućeg Finiksa sa 4-0, i razigranim Entoni Edvardsom, Minesota će traziti osvetu. Ipak, prednost dajem Denveru, iz razloga što njihova startna petorka uvek odigra izvrsno svaku neizvesnu završnicu, i rutinski ih privodi kraju, a očekujem dosta takvih u ovoj seriji.

Vule: Minesota u šest. Vrlo nezgodna serija za prognozirati, ali nakon prve runde koju smo gledali daću prednost Minesoti. Dobro nam je poznato da Marej i Jokić dižu nivo svoje igre kroz plej-of, ali mislim da Minesota može da uštopuje Mareja. Pritom i dužina klupe je na strani Minesote, koja je silno ušla u ovaj plej-of.

Dimi: “Denver u sedam. Minesota ima tela za Jokića, ima Konlija koji pronalazi dobra rešenja, Edvardsa koji napada obruč. Ipak, mislim da će Nagetsi koji igraju sa samopouzdanjem šampiona izađi sa njima na kraj.

Urke: “Denver u sedam. Minesota igra sjajno, predvodi je buduća velika zvezda lige, Entoni Edvards, ali Denver je ekipa koja poslednje dve-tri sezone ume da iskoristi maksimalno slabosti svojih protivnika. Šansu da Timbervulvsi iznenade vidim u totalnom zaustavljanju dvojca Jokić-Marej, što je gotovo nemoguće.

#2 Njujork Niksi vs #6 Indijana Pejsersi

Đera: “Njujork u pet. Neverovatnu plej-of seriju odigrao je Džejlen Branson protiv Filadelfije, jednu od boljih koje sam u životu video. Zaista sjajna igra Njujorka, gde su pokazali neverovatnu čvrstinu i hrabrost, tipično za timove Toma Tibodoa. Sada za protivnike imaju simpatičnu ekipu Indijane, koja je iskoristila Milvokijeve probleme s povredama glavnih zvezda, Lilarda i Antetokumpa. Seriju ce obeležiti borba dva mlada plejmejkera, kolega iz reprezentacije, Bransona i Halibartona. Indijana ima jedan od najpotentnijih i najbržih napada lige, ali to je Tom Tibodo, i definitivno će prepisati od Milvokija recepte kako ih spustiti ispod 100 poena, što Baksima jeste uspevalo.

Vule: Njujork u sedam. Mišljenja sam da će Indijana skupo prodati kožu u ovoj seriji. Tibodo je jedan od trenera koji i te kako umeju da postave odbranu, a biće zanimljivo da vidimo koliko će zaustaviti napadački orijentisanu Indijanu. Branson igra sjajan plej-of i mislim da će moći da iznese barem još jednu seriju.

Dimi: “Njujork u šest. Niksi su prikazali impresivnu odbranu u prvoj rundi, a Indijana je u finalu prvog kup turnira pokazala da dobra timska odbrana može dobro da namuči njihov napad koji obično sjajno funkcioniše. Ako uzmemo u obzir da Pejsersi nemaju osoblje da sačuvaju Bransona, jasno je ko je favorit u ovoj seriji.

Urke: “Njujork u sedam. Do pre dva meseca bih potpisao prolaz Indijane u ovom duelu, ali fenomenalna forma kompletnog Njujorka, pre svih Bransona, ipak donosi prevagu u korist Niksa. Za razliku od Pejsersa, Niksi imaju odličnu odbranu, u kojoj je glavna okosnica Anunobi. Ako uspeju da spuste na mali broj poena ekipu koju predvode Siakam i Halibarton, vidim Njujork u finalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *