Sferopulos:”Zadovoljan sam Tobijem”

Vrlo sigurna igra i laka pobeda crveno-belih je dobar razlog za optimizam pred duplo kolo Evrolige i dva teška gostovanja u Španiji. Trener domaćih, Janis Sferopulos je odmah nakon utakmice izneo svoje utiske:

“Imali smo veoma dobru igru i koncentraciju. Defanzivno je bila jedna od najboljih utakmica. Bili smo fokusirani. Napadački smo nekada prodali prelako loptu. Nismo bili previše strpljivi, ali je generalno bila dobra utakmica. Bilo je dobro to što smo podelili minutažu igračima. Neki su odmorili, neki su više igrali. U globalu je utakmica kakvu smo hteli da igramo. Ovako moramo nastaviti, koncentrisano.”

Nemanja Nedović je bio odsutan, pa je trener Zvezde objasnio razloge odsustva:

“Dobro je, imao je mali problem sa povredom kolena. Mogao je da igra, ali nismo hteli da se to pogorša. Ostavili smo ga da se odmori.”, dodaje grčki strateg.

Tobi je imao veoma dobru utakmicu iza sebe, pa je strateg domaćih iskoristio priliku da ga pohvali:

“Veoma sam srećan sa Majkom, mora malo da se popravi odbrambeno, ali mora da igra u Evroligi kao što igra u ABA ligi. Imam poverenja u njega.”, ističe Janis Sferopulos.

O dužini rostera i zašto je važno da se neko stalno ističe:

“U Evroligi i u globalu igrati veliki broj mečeva u sezoni. Ekipa koja ima duži roster je u prednosti, možete nadoknaditi nedostatke i povrede. Svi imaju povrede u toku sezone. Najvažnije je da imate tim koji može da igra i dobija utakmice kada roster nije kompletan. Nakon što se svi vrate onda imate stabilnost performansa. Trenutno gradimo tu stabilnost performansa zato što imamo povrede. Lazić se vratio i drago mi je zbog toga. Još uvek nije u najboljem ritmu, gradi to tokom utakmica i želimo da dovedemo ceo tim do zadovoljavajućeg nivoa igre. To nam je primarni cilj.”, zaključio je Zvezdin strateg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *