Vulić:”Postoji mogućnost da klub ode u stečaj”

Nakon ubedljivog poraza od lidera ABA lige, Crvene zvezde, Cibona ostaje na samo tri pobede u regionalnoj ligi. Uz, to klub se suočava sa mnogim drugim problemima, koji nisu čisto košarkaški.

Trener gostujućeg tima Jakša Vulić izneo je svoje utiske nakon samog meča: “Pre svega čestitke ekipi Zvezde na pobedi. Mislim da je i pre utakmice bilo jasno da je prilično velika razlika u kvalitetu. Bez obzira na sve to nisam zadovoljan reakcijom igrača, izgubili smo previše lopti. Zvezda nam je iz takvih situacija zabila 32 poena. Za bolji i kvalitetniji otpor morali smo bolje šutirali. Imamo svojih problema, što na nivou kluba, što na nivou ekipe. Videli ste, Aranitović nije igrao, roster je prilično kratak. Nosimo se sa svim problemima i nadamo se da ćemo sezonu izvući na način kako smo želeli i želim Zvezdi sve najbolje u nastavku.”

Na pitanje kakvo je stanje u klubu:

“Informacije koje su došle do mene nisu povoljne, klub je i dalje u blokadi. Radi se o dve vrste blokade. Prva je prema finansijskoj agenciji koja je prema dobavljačima. Sada je prioritet da se reši ta blokada da se ne bi otišlo u stečaj. Ukoliko se reši ta blokada u narednih mesec dana nama ostaje blokada na hrvatskom košarkaškom savezu, gde mi igramo sa ovih pet juniora, tako da nam to dodatno stvara probleme, a prema zadnjim informacijama ne znamo kada će se to desiti. Može se produžiti i dodatna dva, tri meseca. Do sada smo nekako gurali. Čak bih rekao da možemo biti zadovoljni ovim rezultatom u ABA ligi do sada, ali prošlo je već dva meseca, a situacija se vuče od starta sezone. Ja tu pomaka ne vidim. Sa protokom vremena nama je sve teže i teže. Ako se nešto ne promeni ja ne vidim kako ćemo unutar ekipe izvući ovu sezonu.”, objasnio je Jakša Vulić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *