Sferopulos: Zadovoljan sam pristupom igrača

Crvena zvezda je zabeležila bitnu pobedu u regionalnoj ligi, kojom je dodatno osigurala lidersku poziciju. Trener crveno-belih Janis Sferopulos je izneo svoje utiske nakon meča:

“Utakmica nije bila laka, energetski. Morali smo da odmaramo igrače, s obzirom na zgusnut raspored koji smo imali uz neke povrede koje su se desile. Zadovoljan sam igrom i kontrolom utakmice, odigrali smo profesionalno. Veći deo utakmice odigrali smo kako treba, izuzev druge četvrtine kada smo uglavnom prestali da igramo odbranu. Uostalom, videli ste da na početku utakmice kada smo bili “svežiji” postigli smo 35 poena. Reakcija u drugom poluvremenu je pokazala veliku profesionalnost svih igrača i zato želim da im čestitam na pobedi. Sada je vreme za kratak odmor, pa početak priprema za duel sa Baskonijom.”

Na pitanje o tome da li je raspored uticao na povrede igrača, te kako on vidi tu situaciju i da li smatra da je možda raspored previše zahtevan grčki stručnjak je rekao:

“Igrači moraju da igraju, to nije problem. Problem je pronaći rešenje da raspored bude da kažemo “lakši” za sve. Moramo imati prostor za Evroligu, nacionalna prvenstva, reprezentacije… Svi moraju da sednu za isti sto, obave razgovor i pronađu prostor za odmor igrača. Slažem se sa vama, ali kada već imate ovakav raspored, morate da igrate u skladu sa njim.”

O novom pojačanju Crvene zvezde, Džavonte Smartu:

“Doći će početkom nedelje, obaviće preglede. Ne bih da govorim mnogo pre nego što se sve završi, ali on će svakako biti od pomoći timu. Zadovoljan sam kako je klub brzo reagovao. Doveli smo kvalitetnog igrača koji će nam pomoći u napadu i odbrani.”, rekao je Sferopulos, pa dodao: “Ne znam da li će zaigrati protiv Baskonije, postoji procedura pre nego što budemo sigurni kada će moći tačno da zaigra.”

O povredama u timu: “Miloš Teodosić je dobro, imao je umor na mišićima i nismo želeli da rizikujemo povredu. Što se ostalih tiče, tu su doktori koji su dali prognoze o datumima povratka. Miloš će igrati protiv Baskonije.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *