Mijatović: Pokazali smo karakter, nismo odustali

Nije uspeo čačanski Borac da iznenadi trenutnog lidera regionalne lige, uprkos dobrom otporu većim delom utakmice. Trener gostiju Dejan Mijatović izneo je svoje utiske nakon utakmice:

“Čestitao bih rivalu na zasluženoj pobedi. Želeli smo da momentum sa prve utakmice protiv njih u Čačku prenesemo ovde i da im pariramo. Ipak su evroligaški tim, zna se sa kakvim imenima. Otvorili smo loše utakmicu, primili 35 poena. Crvena zvezda je od dolaska Sferopolusa podigla odbranu na viši nivo. U drugoj četvrtini ušli smo u kontakt i počeli da igramo na pravi način, njihova dominacija u skoku je bila ogromna. Uspeli smo da uspostavimo to i vratimo se u utakmicu, kada smo potom promašili dva napada i posle toga su se odvojili. Zbog svega što dolazi, drago mi je što su momci ostali u utakmici 40 minuta. Ništa još nismo osigurali, nema dugoročnih planova, imamo ogromna iznenađenja, tako da je potreban maksimalan fokus. Čestitke Crvenoj zvezdi i puno sreće u Evroligi.”

O tome šta je mogao izvući iz ovakve utakmice sa jednim evroligaškim timom:

“Ono što je bilo bitno za nas je da vratimo oštrinu, kada igrate protiv tako fizički jakih igrača morate da se potrudite da isparirate, pogotovo u igri jedan na jedan. Druga stvar, pritisak na loptu je ogroman kada smo u napadu, igrači poput Lazića i Lazarevića su bili konstatno prisutni i na nama je bilo da se potrudimo da pronađemo greške Zvezde i kaznimo to. Ponavljam, moji igrači su pokazali karakter i da se ne predaju. Da mi daju signal da mogu da se vrate u utakmicu i da nijedna razlika nije nedostižna, kao što je bila razlika 35:18 u jednom trenutku. Drago mi je da Zvezda protiv nas nije igrala sa 30%, već da nas je shvatila ozbiljno kako bismo i mi videli gde smo protiv jedne takve ekipe.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *