Sferopulos: Topić se brzo prilagođava timu

Deveta uzastopna pobeda i liderska pozicija regionalne lige zadržani nakon ubedljive pobede nad Igokeom. Nakon meča, trener domaćih Janis Sferopulos izneo je svoje utiske o meču:

“Danas smo bili koncentrisani, počeli smo utakmicu dobro, sa sjajnom energijom. Uspotavili smo tok meča onako kako nama odgovara, da dobrom odbranom i napadom kontrolišemo meč. Stekli smo veliku razliku na početku, zadržali je pa do kraja meča i povećali. Bez obzira na to ko je igrao, uspevali smo da održimo ritam, što nije lako kada želite da imate široku rotaciju i često vršite izmene. Zadovoljan sam igrom i kako smo odigrali meč. Znamo da je Igokei nedostajalo nekoliko igrača i da nisu isti tim kao pre. Sa druge strane, zadovoljan sam pristupom mojih igrača samoj utakmici. Moramo da nastavimo sa dobrim partijama, očekuju nas važne utakmice u narednom perioud, počevši od meča sa Fenerbahčeom.”

O utiscima i partijama koje su pružili Nikola Topić i Fredi Gilespi:

“Za obojicu je bila dobra prilika da odigraju dobar meč. Znamo vrednost Topića i šta može da donese. Svidelo mi se što nastavlja da igra u istom ritmu bez obzira na promenu tima. Iako je jako kratko sa nama, brzo se prilagodio. Što više budemo igrali, on će biti sve bolji. Što se tiče Fredija, odigrao je bolju utakmicu od prethodne. Morate shvatiti da nema ritam utakmica, i da kada ga pronađe biće mnogo bolji. Ipak, već danas smo mogli videti šta on može doneti timu u odbrani, ali i napadu. S obzirom da nije igrao u Bajernu, moramo da ga uvedemo u ritam, a kada ga uvedemo biće još bolji.”

“Povreda Mitrovića nije ozbiljnije prirode ali ne želimo da rizikujemo ništa. Videćemo da li će putovati sa nama u Istanbul. Bolomboj i Lazarević su odmarali.”, rekao je o zdravstvenom biltenu tima trener crveno-belih.

“Srećna Nova godina”, poručio je za kraj, na srpskom jeziku, trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *