Sferopulos: Ovo je timska pobeda

Crvena zvezda ostvarila je drugu pobedu u nizu u Evroligi. U derbiju pobedili su ekipu Partizana rezultatom 88:72. Trener crveno-belih Janis Sferopulos bio je vidno zadovoljan nakon utakmice:

Čestitam igračima na pobedi. Način na koji smo igrali, pogotovo u prvom poluvremenu, verujem da je nešto što možemo da igramo u kontinuitetu. Bilo je jako bitno da zadržimo najbolji napad u ligi, pa je naša odbrana bila ključna. Imali smo dobar protok lopte i pametno smo napadali rivala sa više igrača. Jako je važno to što smo imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom. Zadovoljan sam pristupom i pobeda je izuzetno važna. Partizan je pokušao da reaguje, da se vrati. Mi smo kontrolisali utakmicu i bitan je način na koji smo zatvorili utakmicu, zbog toga moram posebno da čestitam igračima. Ne možemo da idemo predaleko, sledeća utakmica je u manje od 48 sati protiv Cedevite Olimpije. Zahvalan sam navijačima na atmosferi i na tome što su nas podržali. Bili su nas šesti igrač. Jako sam srećan što smo im podarili ovu pobedu.

Da li će Luka Mitrović biti spreman za Cedevita Olimpiju i kakvo je stanje Bolomboja i Topića:

Nisam siguran da će Luka Mitrović igrati protiv Cedevite Olimpije. Bolomboj i Topić će ići u bolnicu na dodatne preglede.”

Na pitanje da li je ovo negova najbolja partija od njegovog dolaska:

Kada uzmemo u obzir važnost ove utakmice za ceo klub ovo je najbolja utakmica Zvezde. Kada sam došao, igrali smo dva vezana večita derbija. Izgubili smo zbog malih detalja. Nije bilo vremena za pripremu, sada je drugačije. Ako gledate samo rezultat, imali smo važne pobede, protiv Fenerbahčea oba puta, Bajerna kada je bilo teško. Svaka pobeda ima značaj, ali s aspekta važnosti, ovo je naša najbolja utakmica.

O planu da limitira protok lopte protivnika.

“Način na koji smo planirali našu odbranu nije dozvoljavala Partizanu da ima protok lopte u napadu. Pogledajte samo Partizanove asistencije. Naša odbrana je bila jako važna, da im limitiramo napad i nateramo ih da igraju više individualno. U nastavku su pokušali da nađu druga rešenja, igrali bolje, ali smo kontrolisali utakmicu do kraja.”, rekao je Sferopulos.

Osvrnuo se na činjenicu da ne želi da se ekipa oslanja na individualni kvalitet:

“Imamo igrače koji imaju talenat i ne svodi se sve na jednog igrača. Ponavljam, imali smo šestoricu dvocifrenih na kraju, imali smo igrače koji su nam davali nova rešenja. Teo je kreirao za druge, pa onda i sam završavao. Nedović je igrao dobro, Gilespi, Hanga, Giedraitis… Svi su oni doneli nešto novo. Imali smo i Davidovca koji je takođe raznovrstan igrač, Tobija nisam ni koristio. Kada se borimo protiv tvrdih odbrana, koje igraju agresivno, moramo da nađemo prava rešenja, da ostanemo mirni i kontrolišemo utakmicu bolje. To je bio problem u nekim ranijim utakmicama, ali sada ne.”

Prokomentarisao je i učinak Fredija Gilespija i njegovo sjajno izdanje večeras:

Ovo je timska pobeda, ne pričam previše o individualcima, ali moram da istaknem Gilespija koji nam je dao podršku u odbrani i napadu. Zbog ovoga što je uradio večeras smo ga i potpisali. On je igrač koji može da nam donese veliku energiju napadački i odbrambeno u reketu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by ExactMetrics