Sferopulos: Nejpir više nije deo tima

Bleda partija košarkaša Crvene zvezde i ubedljiv poraz od Real Madrida. Trener crveno-belih Janis Sferopulos izneo je svoje prve utiske:

“Igrali smo protiv kvalitetnog tima, prvaka Evrope, koji je vodeći u Evroligi. Bilo je momenata kada smo se držali dobro. Nije bilo dovoljno. Sjajna su odbrana i jedan od najboljih napada lige. Uspeli smo da ih svedemo na mali broj poena, ali u napadu smo promašili nekoliko otvorenih situacija, kao i trojki. Neki igrači su se borili, neki definitivno mogu više. Hvala navijačima, iako nije bilo pozitivnog rezultata, ali znam da će biti uz nas.”

Na pitanje novinara Rajka o energiji i koncentraciji tima imao je vrlo kratak i jasan odgovor:

“Ne verujem da nismo bili koncentrisani, da nismo igrali sa energijom. Trudili su se, ne svi, većina. Igrali smo, počeli smo dobro. Ako ste gledali druge utakmice u Evroligi, Real je neke mečeve započinjao sa plus 20. Hoćete da mi kažete da smo počeli bez energije i koncentracije? Verovatno ste gledali neki drugi meč.”

Nakon dodatnog pitanja kako je energija opala i kako je došlo do čestih promena u sastavu grčki stručnjak se nadovezao:Ne možemo da igramo sa pet igrača 40 minuta, to je nemoguće. Neki igrači traže izmene sami od sebe, ako ste gledali, dva puta se to desilo, jer su bili umorni, moraju da odmore, pa da se vrate.

O malom broju faulova u poslednjoj deonici: “Slažem se, to ste u pravu. Nismo pravili prekršaje, moramo da budemo čvršći, da pravimo prekršaje, kao u nekim drugim momentima utakmice. Morate da razumete da je ovaj tim koji gleda uglavnom na napad. Za njih da ih stavite u situaciju da razmišljaju samo o odbrani, nije lako.”

Susret sa Makabijem je samo za dva dana. Janis Sferopulos je dodao kako ekipa mora biti spremna da odigra kako treba.

Moramo da nastavimo, da budemo spremni za sledeću, to će biti treći meč u pet dana, moramo da se borimo opet, da reagujemo, protiv dobrog ofanzivnog tima.“, rekao je grčki stručnjak.

Na pitanje o Šabazu Nejpiru koji želi da promeni tim i zašto ga je izostavio iz sastava.

 Šabaz je u situaciji da promeni tim. Rekao je da ne želi da rizikuje povredu i da ne želi da igra.”, rekao je Sferopulos, a na konstataciju novinara o tome kada će ga vratiti u tim dodao je: “Neće se vratiti u tim. Stavio se van tima, sam sebe je izbacio iz ekipe. “, podvukao je Janis Sferopulos.

S obzirom da je glavna ofanzivna karika večeras bio Teodosić koji ipak ima godine a da Šabaz Nejpir napušta klub, postavilo se pitanje da li klub traži novog igrača, po mogućstvu skorera.

Okej, pričamo o skoreru, a Šabaz nije davao mnogo poena do sada, jel tako? Slažem se da danas Nedović nije imao dobro veče, ali je veliki deo tima, znamo da će biti tu kada je važno za nas. Tražimo igrače, da li mislite da to ne radimo? Pokušavamo da dovedemo pojačanja. Ne želimo da dovedemo igrače samo da bismo ih doveli. Ako dovodimo igrače ovako, šta da kažemo, samo da smo ih doveli. Svi traže igrače. Nije lako sada naći kvalitetne igrače, ali tražimo. Ne znamo, ne moramo da kažemo insajderske informacije, mi smo porodica, ni vi meni ne govorite kako je u vašoj porodici. Pokušavamo, iz tog razloga smo doveli Fredija, mislim da on može da pomogne svojom energijom, visinom, ali moramo da nađemo košarkaše na spoljnim pozicijama. Već smo pokušavali da nađemo igrače iz drugih timova, Evrolige, Evrokupa, ali niko neće dati svog glavnog igrača. Nije lako, ali tražimo igrače., bio je otvoren Janis Sferopulos.

Za kraj je potvrdio još jedan odlazak iz kluba: Za Kuzmića mogu da kažem da će biti van tima, jer je teško da nađem minute za njega. On je sjajan momak, on je sjajan profesionalac. I znate, za nas je profesionalno da se mimoiđemo. Majk Tobi je u timu i biće. On mora da bude bolji, zna da ne igra dobro, pokušaće da popravi svoju igru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *