Sferopulos: “Bili smo profesionalni”

U okviru 8. kola ABA Lige, Crvena zvezda je u “Pioniru” slavila nad ekipom Mornara, rezultat je bio 95:75, a Janis Sferopulos je na konferenciji izjavio:

“Dobro veče svima. Danas smo posao odradili profesionalno, hteli smo pobedu, ali sa druge strane i da odmorimo sastav i damo drugim igračima da igraju. Hteli smo da Marko Simonović posle povrede i perioda koji je bio odsutan, tako da mislim da smo postigli sve ciljeve. Od početka do kraja smo bili ozbiljni, fokusirani u odbrani, osim nekih stvari koje možemo da popravimo. Zadovoljan sam kako smo igrali.”, izjavio je Sferopulos.

Na pitanje o boljitku u igri, pripremanju meča i prekretnici sezone u ovim utakmicama odgovorio je:

“Znam da možemo da igramo bolje, radimo na tome. Odbrana nekad nije na nivou na kom želimo, nekad dobro funkcioniše. Talentovani smo, imamo dobre šutere, imamo dosta asistencija u svakom meču, igramo timski u napadu, ali u odbrani ima još stvari da se popravi.”

“Svaka utakmica nam je bitna, spremamo se za svaki naredni meč, sledeći je Armani i to nam je najvažnije u ovom trenutku.”, kaže Sferopulos.

O porazima na isti način u Evroligi.

“Moramo da igramo do kraja, odbrana je bitna koliko i napad. Analiziramo greške koje pravimo i trudimo se da ispravimo greške.

O stanju Hange, Lazića i Šabaza.

“Hanga je trenutno kod ličnog doktora, nakon dozvole kluba. U kontaku smo sa njim, imamo komunikaciju, ne znamo kada će se vratiti, naši doktori su sa njim. Videćemo kada će biti spreman. Lazić je počeo sa treninzima bez kontakta, prerano je reći kada će se vratiti, idemo dan po dan… Ako sve bude kako treba, brzo.”

“Šabaz će dobiti specijalnu masku za lice, čekamo na nju. Počeo je takođe sa treninzima bez kontakta, i čekamo da dođe maska kako bi mogao da igra sa timom. Ne znamo kada će se to desiti.”

O tehničkim greškama pri gaženju linije.

“Učimo na greškama. Od želje da se vratimo u meč i pobedimo, pravimo te greške. Posle ova dva puta mislim da smo naučili i da nećemo praviti te greške.”

Poređenje atmosfere u ABA Ligi i Areni.

“Srećan sam što sam igrao u Pioniru, jer sam dosta mečeva igrao ovde. Atmosfera je dobra u obe arene imamo navijače koji nas bodre. Kada budemo imali bitnije utakmice, biće puno i podržaće nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *