Pupe: Rezultat nije bio u prvom planu, već igra

Nakon druge vezane pobede kod kuće nad još jednim favorizovanim rivalom, nema nezadovoljnih u ekipi Asvela. Evroligaški debi nije mogao bolje da prođe za trenera domaćih Pjerika Pupea:

“Vrlo sam srećan zbog čitave organizacije, tima, igrača, stručnog štaba. Radili smo mnogo tokom ovih dana. Mnogo njih je uključeno, igrali smo kao tim, stav je bio sjajan. Više smo obraćali pažnju na to, nego na rezultat. Večeras smo imali sreću što smo imali oba. Stav i rezultat. Priželjkujem da će nam ovo dati dodatnu snagu da dođemo do više pobeda u odnosu na prvi deo sezone.”

Na pitanje da li je ovo neka nova energija koju on donosi kao trener:

“Ne, jednostavno ne treba vam posebna motivacija kada igrate meč Evrolige. Svi moraju biti svesni značaja ovih utakmica. Večeras smo odigrali dobro u odbrani i pobedili. Naravno, fitnes igrača je jako bitan u rasporedu kakav imamo i u određenim situacijama morate pokazati stav i karakter. To smo i uradili u ovom meču.”

“Taktički ne mogu mnogo toga da izmislim, moje je da promenim pristup sa kojim igrači dočekuju utakmice. Želim da vidim energiju i želju mojih igrača svih 40 minuta utakmice.”, zaključio je konferenciju francuski stručnjak.

Asvel za dva dana dočekuje berlinsku Albu i imaće lepu priliku da ostvari treću uzastopnu pobedu u Evroligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *